Home BIH Predsjednik Čović u posjeti općini Ravno: Održan sastanak s Općinskim odborom HDZ-a...

Predsjednik Čović u posjeti općini Ravno: Održan sastanak s Općinskim odborom HDZ-a BiH, razgovarano o projektima iz gospodarstva, poljoprivrede i turizma

69
0

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović danas je u sklopu posjete održao sastanak s Općinskim odborom HDZ-a BiH Ravno. Pored predsjednika Čovića, posjetu je nazočila i dopredsjednica HDZ-a BiH Darijana Filipović.

Predsjednica Općinskog odbora HDZ-a BiH Stana Burić predstavila je nazočnima viđenje OO-a o aktualnom stanju na području općine Ravno, posebice gospodarskoj i političkoj situaciji, kao i mogućnostima za razvoj u područjima turizma, poljoprivredne proizvodnje, prekogranične koordinacije i suradnje. Tijekom sastanka se razgovaralo i o pripremama za nadolazeće izbore a, kako je istaknuto, primarni zadatak današnje posjete je upoznavanje s funkcioniranjem i aktivnostima Općinskog odbora kao i problematici s kojom se susreću.

Predsjednik Čović iskazao je podršku prezentiranim aktivnostima te projektima iz gospodarstva, poljoprivrede, turizma, kao i nastavku rada kako bi se osigurao bolji život žitelja na području općine Ravno jer nudi neiskorištene potencijale razvoju općine Ravno.

U sklopu današnjeg boravka, predsjednik Čović je obišao i špilju Vjetrenicu. Naglašeno je da je posjet Vjetrenici, najvećoj i najpoznatijoj špilji u BiH s najviše bioraznolikosti u svijetu, organiziran netom nakon uvrštavanja Vjetrenice na UNESCO listu svjetske baštine čime je ova lokacija dobila i međunarodno prepoznat status važnosti prirodnog blaga.

Također je iskazano da je obaveza svih raditi na očuvanju i zaštiti Vjetrenice, te osiguravanju razvoja i promocije kojima se dodatno doprinosi prepoznatljivosti Bosne i Hercegovine, a osobito lokalne zajednice. Posjetu kompleksa Vjetrenice nazočili su direktor Davor Baković, načelnik Andrija Šimunović, kao i direktor JKP Popovo Miro Skaramuca.

Tom prilikom, direktor Baković je istaknuo značajan porast inozemnih posjetitelja, osobito nakon odluke UNESCO-a o dodavanju Vjetrenice na Popis svjetske baštine.

Previous articleSvečano otvorenje ‘Mladifesta’ u četvrtak, Međugorje očekuje preko 50.000 mladih
Next articlePočeo 35. Mladifest, rekordan broj hodočasnika u Međugorju iz čak 70 zemalja