Home Ostalo Lokmić u Kruševu: Borba Kraljevića i suboraca treba biti simbol življenja u...

Lokmić u Kruševu: Borba Kraljevića i suboraca treba biti simbol življenja u BiH

60
0

Lokmić u Kruševu: Borba Kraljevića i suboraca treba biti simbol življenja u BiH

U Kruševu kod Mostara u petak je obilježena 32. godišnjica stradanja devetorice pripadnika HOS-a na čelu sa zapovjednikom Blažom Kraljevićem.

Komemorativni skup upriličen je na mjestu tragedije kod novoizgrađenog spomen-obilježja HOS-a u mjestu Varda gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Obilježavanju obljetnice prisustvovao je federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić.

General HOS-a Blaž Kraljević i osam vojnika su položili živote za demokratsku, cjelovitu državu Bosnu i Hercegovinu i savez Hrvata i Bošnjaka protiv agresora. Borba generala Kraljevića i njegovih suboraca treba biti simbol življenja u Bosni i Hercegovini.

Mi, kao društvo, moramo se okrenuti izgradnji mostova umjesto zidova, jačanju međusobnog povjerenja i suradnje u rješavanju problema. Mir nije samo izbor, već obaveza koju dugujemo budućim generacijama, istaknuo je ministar Lokmić.

Program obilježavanja obljetnice započeo je sv. misom u župnoj crkvi sv. Ilije Proroka koju je predvodio župnik don Mato Šutalo.

Blaž Kraljević je bio jedan od osnivača HOS-a u Bosni i Hercegovini, a ubijen je u zasjedi zajedno sa osam pripadnika HOS-a – Osman Maksić, Gordan Čuljak, Šahdo Delić, Ivan Granić, Rasim Krasniqi, Marijo Medić, Vinko Primorac i Marko Stjepanović, za što nitko nije odgovarao. Mostar: SDP-ov ministar na obilježavanju godišnjice ubojstva generala HOS-a Blaža Kraljevića

(www.jabuka.tv)

Previous articleSjećate li se širokobriješkog “Uragana”?
Next articleHrvatska u finalu Olimpijskih igara! Velika pobjeda protiv Mađara