Home BIH S prvim danom nastave, svečano otvorena novoizgrađena škola u Vojnu pored Mostara

S prvim danom nastave, svečano otvorena novoizgrađena škola u Vojnu pored Mostara

62
0

– U naselju Vojno kod Mostara danas je svečano otvorena novoizgrađena područna škola Osnovne škole Ivana Gundulića, čime je označen početak nastave u novoj školskoj zgradi. Svečanosti otvaranja prisustvovali su predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Marija Buhač, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a Adnan Velagić te gradonačelnik Mostara Mario Kordić, koji su zajedničkim presijecanjem vrpce simbolično otvorili školu, prenosi Hrvatski Medijski Servis. 

Predsjednica Vlade HNŽ-a Marija Buhač izrazila je zadovoljstvo što se početak nove školske godine može obilježiti upravo na ovom mjestu, naglašavajući važnost ulaganja u obrazovnu infrastrukturu.

“Posebno sam sretna što pozdrave i najljepše želje za sretnom i uspješnom novom školskom godinom svim školarcima u našoj županiji možemo uputiti s ovoga mjesta, ispred naše novoizgrađene školske zgrade u Vojnu. Ova zgrada predstavlja ostvarenje generacijskog sna svih žitelja ovoga kraja”, kazala je Buhač, dodajući kako svaka nova školska zgrada simbolizira napredak i razvoj zajednice.

Buhač je u svom govoru posebno istaknula važnost obrazovanja za budućnost društva te uputila čestitke svim učenicima, nastavnicima i roditeljima, a osobito prvašićima koji su danas prvi put sjeli u školske klupe.

Ministar prosvjete HNŽ-a Adnan Velagić istaknuo je kako je ispunjeno obećanje da će Vlada HNŽ-a i resorno ministarstvo pružiti potporu izgradnji nove škole, kako bi nastava mogla započeti na vrijeme.

– “Danas smo s velikom radošću otvorili ovu školu na zadovoljstvo djece, roditelja i nastavnika. Siguran sam da će učenici imati izuzetno ugodne uvjete za rad u ovoj moderno opremljenoj zgradi, a mi ćemo nastaviti predano raditi na unaprjeđenju obrazovnog sustava”, poručio je Velagić.

Nakon otvaranja nove školske zgrade, izaslanstvo je obišlo i Osnovnu školu Bijelo polje Potoci, gdje su razgledali tijek radova na sportskoj dvorani. Velagić je izrazio uvjerenje kako će nova dvorana uskoro biti otvorena i korištena ne samo za školske aktivnosti, već i za šire društvene i sportske potrebe zajednice.

– “Vlada HNŽ-a nastavit će ulagati u razvoj obrazovne i sportske infrastrukture, osiguravajući što bolje uvjete za školovanje naših učenika”, dodao je Velagić, čestitajući svim učenicima, njihovim roditeljima i prosvjetnim djelatnicima početak nove školske godine./HMS/

Previous articleEno – gastro performans BLAŽ Enology okupio trideset vinarija i više stotina posjetitelja
Next article(Mila Stanković)……….SJETA…..