Home Kultura Tjedni Komentar: Jadran Topić ” “Zaboravljeni” gradonačelnik” ili……………????

Tjedni Komentar: Jadran Topić ” “Zaboravljeni” gradonačelnik” ili……………????

501
0
…istina je uvijek neugodna i nepoželjna kod mnoštva.
Ako bi objavili istinu o kojoj se šuti  i nije tema medija, možda bi ispravili nepravdu ali bi natovarili mnoge moćne na svoja leđa. Zašto nije mi baš jasno, ali je činjenica da nikad ma baš nikad se ne pominju heroji civilne vlasti u ratnom vremenu.
Naš analitički tim je odlučio pisati o temi koju drugi izbjegavaju. Trudimo se i želimo biti oni koji pišu  istinu o zabranjenim ili zaboravljenim temama. Kako su upravo završeni lokalni izbori u Mostaru, mnogo se medijske pozornosti posvetilo  izboru novog gradonačelnika. i  dijelile su se objave o bivšim gradonačelnicima  Mostara kroz povijest, ali ni pomena o ratnom Gradonačelniku Jadranu Topiću.

Mostar: “Zaboravljeni” gradonačelnik

Povjesna činjenica je da je  ratni Gradonačelnik Jadran Topić bio i  prvi dopredsjednik HR HB  Možda ova objava izazove skandal u javnosti, politici, kulturi, znanosti i športu. Sam Bog zna tko se još boji istine. Možda misle kako je to revizija povjesne istine, ali kako ako je istina jedna, nema revizije, to je istina, Razmišljajući zašto baš jedini koji je svojim sposobnostima i znanjem i uvažavanjem pomogao organizirati i obraniti Mostar treba biti u sjeni. Odbačeni kamen koji je bio zaglavni.  Analizirajući ove koji su “pokupili” slavu  i koji su ostali u medijima, nameće se samo jedan zaključak  da Jadran Topić nije bio u “partiji” prije demokratskih izbora kao ni njegov brat Marin Topić. bio je još jedan ministar u Vladi HR HB  a svi drugi su bili “utrenirani” kako ostati u  vlasti.  A moguće kako nisi bio član, nisi ni evidentiran, a tko bi te učlanio kad nisi njihov ili kad nisi kao oni. Moj Jadrane, ti bi sad tiskao knjige istine ali knjige su već i otiskane i prodane i ušle u povjest, kažu da je rat počeo prije rata, a tebe nema. Sad su i Pelea “zamrzli” i kažu kako i nije bio neki igrač, te da je bolji bio Hamdo Radeljaš iz Sarajeva, a jedan reče kako bi igrao  za Sarajevo da je dobar , a kako je Hamo dobar na lijevom boku. Toliko o istinama, a ja čitam jednu knjigu neki dan u kojoj je opisana akcija kako su zauzeli Galac, a ja se svađam sam sa sobom. pa mi smo bili na Galcu, Kako da im kažem, a oni knjigu napisali. Eto tek sad napisao, šta bi bilo da je tad znao da smo na Galcu,
Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat HNS-a: Mostar je izborna bitka  koju Hrvati ne smiju izgubiti - Vrisak.info
Moj  Predsjedniče Topiću, nije slučajno Ž Raguž izjavio kako je J Jaganjac bio prvi  zapovjednik obrane grada Mostara. Nikad ranije nisam čuo da je to izjavio. Jedino što je sad drugačije  je činjenica da je General mrtav i ne može reagirati a sigurno da je živ pobunio bi se jasno i glasno.suprostavio bi se izmišljotinama. U ime pokojnog/rahmetli Jasmina Jaganjca  želim reći istinu, prvi zapovjednici  obrane Mostara su Jadran Topić i Petar Zelenika.  Zaslužujete odličje generala uz širokobriješke  legendarne poskoke, pripadnike poskok bojne koji  su prvi organizirani dragovoljci. Mnogi koji su već napisali knjige ustaju na noge pri pomenu istine, jer oni “stvoriše” pokretače/organizatore otpora, pa ti pokretači otpora, što ih vi predložište, stvoriše velik otpor prema vama.
Zato ratni Gradonačelniče i Prvi Predsjedniče samo sa Poskok bojnom i Kažnjeničkom bojnom koje su povezane pupčanom vrpcom  je jedini korektan i siguran put do povjesne  istine.
Povjesna istina je da ste Vi jedini ratni Gradonačelnik a Petar Zelenika Prvi ratni zapovjednik obrane Mostara i HVOa a Poskok bojna je Prva dragovoljačka postrojba predvođena poskocima, što dokazuju pisani i ovjereni dokumenti. Dokaz da je prva ispred druge, zato moj dragi ratni Gradonačelniče Prvi, ništa nije slučajno, pa ni to što nisi u popisu svih koji su sljedeći…. nakon Tebe, koji su došli nakon Tebe
Obilježena 22. obljetnica utemeljenja Prve dragovoljačke postrojbe HVO-a u Širokom Brijegu – Jabuka.tv
Mladen Ljubić-Vajta
Previous articleTomislav Kvesić: ‘Nijema zemlja’, zadnja pjesma u zbirci napisana je u povodu tragedije na Tribistovu
Next articleAko izmijenimo Izborni zakon, u srpnju imamo pravo tražiti kandidacijski status za EU