Home Kultura Predsjednički nastup Generala Mire Grabovca -Titana u emisiji Kompas RTV-a Herceg-Bosne

Predsjednički nastup Generala Mire Grabovca -Titana u emisiji Kompas RTV-a Herceg-Bosne

324
0

Predsjednik Hrvatske demokratske unije i član Predsjedništva HNS-a Miro Grabovac – Titan u emisiji Kompas RTV-a Herceg-Bosne rekao je kako je SDA-ova ćelija u Bruxellesu za vrijeme neumskih pregovora zaprijetila da će hotel u kojem se odvijaju pregovori dignuti u zrak ako se potpiše sporazum, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

„Institucije BiH na to nisu reagirale. Ako nisu ovo znale evo sada znaju. Poziv je dešifriran i došao je iz Belgije. Ovo se do sada nije spominjalo u javnosti“, naveo je Grabovac – Titan.

VIDEO)Miro Grabovac Titan za Kompas : SDA-ova ćelija iz Bruxellesa je prijetila tijekom neumskih pregovora da će dignuti hotel u zrak ako se potpiše sporazum – nastavit će praviti izgrede i državni

U članstvu imaju samo užu rodbinu, ali izlaze na izbore: Kako su strančice HNS-a skupile po 25.000 KM i 5.000 potpisa za CIK?

Objasnio je da nije isključeno kako će SDA, ako ne bude u vlasti, i dalje pokušati praviti izgrede, ulične nerede i državni udar.

„To bio trebalo krenuti iz Sarajeva. Ključni problem im je što nemaju dovoljnu potporu u Sarajevu. Tu im smeta ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković“, naglasio je Grabovac – Titan.

Za moguću Schmidtovu odluku u slučaju blokade uspostave Vlade Federacije BiH rekao je kako je jedina odluka koja bi imala smisla smjena Refika Lende.

„S druge strane bilo kakve odluke koje bi išle u pravcu da se Vlada može formirati s potpisom dvoje članova bez trećega je kukavičje jaje koje se pokušava podmetnuti Hrvatima.“

Komentirao je 31. obljetnicu referenduma za nezavisnost BiH te naglasio kako ta odluka bez hrvatskoga naroda ne bi bila međunarodno priznata.
„Pitanje koje je bilo formulirano nije u skladu s onim što su Hrvati htjeli, ali su potpisali jer su od dva zla birali manje“, kazao je Grabovac – Titan objasnivši da je bilo nužno izaći iz krnje Jugoslavije te da je SDA pokušavala odigrati igru da se pod plaštom građanske BiH ostvari dominacija jednog naroda.

„No danas je poželjna normalizacija odnosa između Hrvata i Bošnjaka, ali SDA nema te namjere.“

Videolinkom u emisiju Kompas uključio se Stipe Puđa, urednik Večernjeg lista iz Frankfurta koji je najavio Večernjakovu domovnicu – izbor najpopularnijih i najuspješnijih Hrvata izvan domovine u kategorijama sporta, glazbe, glume i spektakla.

„Mogu reći da Hrvati prednjače kada je riječ o povezivanju između iseljeništva i domovine. Jedan od događaja je i Večernjakova domovnica koju organiziraju Večernji list i Fenix-magazin uz pomoć svojih i čitatelja. Na ovaj način odajemo priznanje onima koji svojim radom i uspjesima promoviraju hrvatsko ime“, kazao je Puđa./HMS/

Predsjednik Hrvatske demokratske unije i član Predsjedništva HNS-a Miro Grabovac – Titan

 

 

Previous articleLucija Pavlović……. Uzivaj u njoj, jer to je i TVOJA ZEMLJA …
Next articlePrivatni sektor stup razvoja Županije Zapadnohercegovačke