Home Ekonomija PLENKOVIĆ ZA VEČERNJI: VIDEO ‘Birači moraju znati hoće li Most i DP...

PLENKOVIĆ ZA VEČERNJI: VIDEO ‘Birači moraju znati hoće li Most i DP u koaliciju s onima koji bi pravo na pobačaj stavili u Ustav’

54
0
Autor

Žarko Ivković

11.04.2024.
u 19:49

‘U dva mandata suočili smo se s najvećim izazovima nakon Domovinskog rata’, kazao nam je Plenković

Nekoliko dana uoči izbora za Hrvatski sabor razgovarali smo s Andrejem Plenkovićem, predsjednikom hrvatske Vlade i premijerskim kandidatom HDZ-a.

Ovi su izbori neobični zbog neustavnog angažmana Zorana Milanovića, što je donekle promijenilo odnose snaga i povećalo izglede ljevice da preuzme vlast. Jeste li sad manje uvjereni u pobjedu nego 2020. godine?

Ne mislim da im je on nešto pomogao. Više se stvorila percepcija u lijevim krugovima da je to nekakav faktor, ali budući da je to čisto kršenje Ustava i temeljnih načela našeg ustavnog poretka, on je u biti njima odmogao. Naime, dogodila su se dva efekta. Jedan je ogromna mobilizacija birača HDZ-a i naših partnera (HSLS-a, Hrvatske demokršćanske stranke, Hrvatske narodne stranke, Hrvatske stranke umirovljenika). Obilazio sam teren zadnjih osam godina i mogu osjetiti kakva je situacija na terenu, a ona je nikad angažiranija, nikad većeg motiva za obnovu povjeranja hrvatskih građana.

U konačnici, ove prve ankete govore da smo u velikoj prednosti, gotovo 20 mandata, što je sasvim suprotno od onoga što je ta agencija projicirala prije četiri godine, kada su nas držali u „egalu“ s Restart-koalicijom, a mi smo pobijedili sa 25 razlike. Tako da ne vidim nikakav pozitivan efekt. Dapače, vidim veliku rezigniranost birača centra prema Milanoviću i njegovim podupirateljima, koji time što ga podupiru krše Ustav, i vidim sve veću potporu nama i našim partnerima.

Previous articleZdravka Babic……Bila sam sestra Lazareva
Next articleEniEnergy….NAŠ ŽIVOT, NAŠA ODGOVORNOST…