Home Kultura 75 – ti put ljubavlju živi i organizira Božićnicu u Domu “Napredak”

75 – ti put ljubavlju živi i organizira Božićnicu u Domu “Napredak”

738
0
SHARE

Samo ljubavlju  si pobjednik.

U sjeni svih medijski praćenih Božićnih događanja, u blagoslovljenoj radosti i veselju, bez medija i marketinga, već 75-tu Božićnicu je organiziralo Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” u svom Domu u Mostaru. Prepuna velika dvorana članova mladih izvođača, njihovih roditelja, braće i sestara, profesora, književnika, akademika, radost, pjesma i veselje svih.

U Programu su sudjelovali:

“Mali violinisti” glazbene škole “Ivan pl. Zajc” iz Mostara uz ravnanje prof. Renate Prizmić – Linarić  i prof. Marijane Pavlović,  klapa “Altum” članice HKUD “Sv.Ante Cim” te glazbenice Karla Knezović,  Sandra Pandža.

U završnom dijelu programa su uručene novčane potpore za studente i đake

Program je vodila književnica dr. Marina Kljajo – Radić

Od utemeljenja 1902 godine do danas djelima živi  “Napredak” Mostar na čelu sa fra Andrijom Nikićem. Obrazuje  naraštaje, njeguje tradiciju, sabire iz cijelog svijeta povijesne činjenice i dokumente, organizira koncerte, obljetnice, radionice, glazbene i likovne tečaje, za obitelj, život i dostojanstvo ljudsko, u ime Boga  koji je poslao Sina Svoga, osvješćuje dužnost svakog Božjeg stvorenja  da svlada  zlo, nasilje  i nepravdu.

Kako?  Jednostavno …. ne dozvolimo da “uđe u nas” .

Za takvu “borbu” potrebna je velika hrabrost i ljubav Božja.

Da bi primili Ljubav Božju i osjetili Djelovanje Duha Svetoga trebamo biti otvoreni i slobodni na  sličan način kako su jaslice bile dostupne za Rođenje Spasitelja.

Život po evanđelju nije šetnja po cvijeću već po trnju.  Prožet vatrom Božje ljubavi, sve razumiješ i opraštaš.

( “A vas će mrziti svi zbog mene, ali tko ustraje do konca taj će se spasiti”)

HRVATSKO KULTURNO DRUŠTVO “NAPREDAK” I  HRVATSKA AKADEMIJA ZNANOSTI I UMJETNOSTI

SA SJEDIŠTEM U MOSTARU