Home Ostalo Predsjednički “Nastup” Predsjednika RH. Zorana Milanovića

Predsjednički “Nastup” Predsjednika RH. Zorana Milanovića

564
0

“Sretan sam što vam mogu uručiti odlikovanje. To je naš dug časti i moj dug časti prema vama i prema njima. Žao mi je što ovo priznanje niste dobili i ranije.”
Odlikovanje četiri gardijske brigade HVO-a i Specijalne policije MUP-a HR HB je prepoznavanje iznimno važne uloge koju je i HVO imao u oslobađanju i stvaranju Republike Hrvatske. 
Ne samo to, ova odlikovanja u simboličkom smislu zapravo znače i prepoznavanje Hrvatske Republike Herceg-Bosne kao legalnog i legitimnog okvira unutar kojeg su se bh. Hrvati bili primorani organizirati tijekom ratnog razdoblja. Upravo u tome leži veličina ovog poteza za kojeg mnogi nisu imali hrabrosti, no srećom predsjednik Milanović jest. 
Ova odluka se pogotovo treba cijeniti jer je donesena u vremenu kada su određene tvornice mržnje i laži do te mjere uspjele kriminalizirati HVO i sotonizirati Hrvatsku Republiku Herceg-Bosnu da su stvorili ozračje u kojemu se više gotovo i ne smije izgovoriti Herceg-Bosna bez prefiksa “takozvana”.
Upravo zbog toga mi je izuzetno drago što je Milanović bez imalo straha stao u obranu istine i pravde vrativši dostojanstvo pripadnicima HVO-a i Specijalne policije MUP-a HR HB koje su itekako zaslužili. Predsjedniče, čestitam!
Naravno, također čestitam i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, kao i Dan hrvatskih branitelja! 🇭🇷 <3

Previous articleOluja
Next articleLjiljana Klaric Salov “HOĆU…