Home Kultura Održana sjednica Skupštine Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH

Održana sjednica Skupštine Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH

386
0

Sjednica Skupštine Hrvatske akademije za znanost i umjetnost (HAZU) u BiH, održana je danas u Mostaru.

Svečanost je otvorena prigodnim govorom i referatom predsjednika akademika Mladena Bevande. Podnoseći godišnji izvještaj, akademik Bevanda istaknuo je kako je ova godina bila opterećena društvenim previranjima i pandemijom koronavirusa što je nepovoljno utjecali i na rad HAZU-a.

Član HAZU-a BiH  i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović obraćajući se na svečanosti, čestitao je na potpisanom sporazumu između Hrvatske akademije za znanost i umjetnost i Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti.

„Čestitam na onome što ste napravili kroz ovo svjedočenje te potrebe za zajedničkim radom kroz naše tri akademije koje se vežu s tri ustavno konstitutivna naroda, mogu mnogo više nego što neki misle raditi i doprinjeti na očuvanju vrijednosti koje baštinimo u našoj domovini Bosni i Hercegovini. Želim da u tome imate apsolutnu potporu svih onih koji vam žele pomoći, ja mislim da ste upravo ovim sporazumom otvorili mnoga vrata i za one koji su sumnjali u ono što mi želimo napraviti kad su u pitanju naše nacionalne akademije.

Na jedan poseban način želim čestitati i gospodinu Miri Gavranu na izboru za predsjednika Matice, a isto tako i uvaženom akademiku, profesoru Juri Zovki na izboru za Svjetsku filozofsku akademiju.

Veselim svakom našem uspjehu, a vjerujem da upravo kroz ovih 17 skupština i ovih 7 godina zajedničkog rada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti ostvarili smo većinu onoga što smo na početku zacrtali“, poručio je predsjednik Čović.

Previous articleMarina Mikulić “Vitka” možete nabaviti u knjižari”Naša ognjišta”
Next articleZdravka Babić “DAVLJENIK SNOVA “(preuzeto iz RS. media)