Home Vijesti Program proslave “Dana svetoga Nikole Tavelića”

Program proslave “Dana svetoga Nikole Tavelića”

875
0

U petak 5. srpnja počinje duhovno-kulturna i športska manifestacija Dani sv. Nikole Tavelića. Tijekom desetodnevnoga programa i ove godine očekuje nas sadržajan program.

Duhovna priprava za ovu proslavu počinje misom devetnicom koju će u 18 sati predslaviti duvanjski župnik fra Slaven Brekalo, a potom će, s početkom u 19 sati, u Gradskoj galeriji KIC-a bit će otvorena izložba “Hommage Virgiliju Nevjestiću”.

Na programu je i proslava Dana brigade kralja Tomislava, utrka 1. Hajdučki trail, koncert ramske ento skupine “Čuvarice”, svečana proslava Dana općine Tomislavgrad, predstavljanje monografije “Pozdrav iz Tomislavgrada”, predstava “Vuk i kozlići” mostarskoga lutkarskog kazališta, Večer folklora i tradicijskih običaja, Večer bećarca i gange…

Središnja proslava je u nedjelju, 14 srpnja kada će pučko misno slavlje s početkom u 11 sati predvoditi fra Jozo Marinčić – provincijal Franjevačke provincije Sv. Križa Bosne Srebrene.

Napominjemo da će sve mise devetnice biti služene s početkom u 18 sati. Detaljnije informacije o ovoj manifestaciji navedene su na priloženom plakatu.

 

Tomislavcity

Previous articleMiljenka Koštro”DIDOVA STINA”
Next articleMagdalena Jocić “Ne teče mleko iz njenih grudi,”