Home BIH Bh. biskupi objavili prvu zajedničku uskrsnu poslanicu

Bh. biskupi objavili prvu zajedničku uskrsnu poslanicu

96
0
Biskupi u Bosni i Hercegovini uputili su u subotu zajedničku uskrsnu poslanicu vjernicima.

Istaknuli su kako je i u povodu ovoga blagdana važno podsjetiti se temeljnog nauka Crkve da je Isusovo uskrsnuće najviša istina vjere u Krista.

Bosanskohercegovački biskupi odlučili su se kako će od ove godine objavljivati zajedničku poslanicu kao znak jedinstva Crkve a prvu takvu predstavio je u Sarajevu vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić.

Podsjetio je kako je Isusovo uskrsnuće događaj u kojemu je nadvladana smrt te je po tom događaju trajan život darovan u obliku ponude i mogućnosti svakomu, jer svaki čovjek je već ili će tek biti u nekom grobu.

Zanimljivi stari običaji na Veliku subotu

 

Vođen radosnom nadom u vlastito uskrsnuće, kršćanski vjernik uskrsnuće Kristovo proslavlja kao prvu pobjedu nad smrću, poručuju u svojoj poslanici nadbiskup Vukšić, mostarski biskup Petar Palić, banjolučki biskup Željko Majić i pomoćni biskup Marko Semren.

Čestitajući svim vjernicima, svećenicima, redovnicima i redovnicama ovaj blagdan poručili su im da s nadom u svoje uskrsnuće i vječni život u duhovnoj slobodi uvijek gaje bratske osjećaje i prijateljstvo sa svim ljudima i jačaju crkveno zajedništvo.

Izraz toga želi biti i ova naša zajednička uskrsna poslanica koju, duboko zahvalni duhu Božjemu za taj poticaj, prvi put objavljujemo u ovom obliku, stoji na kraju poslanice.

Biskupska konferencija zasjedala u Mostaru: Svećenika je sve manje

(Hina | Foto: Biskupska konferencija BiH)

Previous articleUskrsna čestitka Zvonke Milasa
Next articleUskrsna čestitka Generala Ljube Ćesića Rojsa sa Plitvica.