Home Kultura Biskupi iz BiH služit će misu u Rimu u povodu 600. obljetnice...

Biskupi iz BiH služit će misu u Rimu u povodu 600. obljetnice rođenja kraljice Katarine

122
0

Biskupi BK BiH, 4. svibnja slavit će sv. misu u crkvi Aracoeli u Rimu u povodu 600. obljetnice rođenja Katarine Kosača-Kotromanić.

U svom priopćenju s 89. redovitog zasjedanja, održanog 20. i 21. ožujka 2024. u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru, biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine najavili su da će, tijekom svoga službenog pohoda Svetom Ocu i tijelima Rimske kurije poznatom pod nazivom ad limina Apostolorum (na apostolske pragove) od 3. do 8. svibnja 2024., također slaviti svetu misu u subotu, 4. svibnja 2024. u 18 sati u crkvi Aracoeli u Rimu u kojoj se nalazi grob Katarine Kosača-Kotromanić, supruge bosanskog kralja Stjepana Tomaša i pretposljednje bosanske kraljice u povodu 600. obljetnice njezina rođenja.

„Već sada pozivaju sve Hrvate katolike, a posebno članove svojih biskupijskih zajednica koji se nalaze u Rimu ili će tih dana biti na hodočašću u ovom gradu, da se pridruže euharistijskom slavlju i molitvi za Domovinu. Također potiču na molitvu da ovaj pohod crkvenih pastira bude na blagoslov svim članovima partikularnih Crkava i svih ljudi u Bosni i Hercegovini“, stoji u spomenutom priopćenju članova BK BiH, prenosi KTA.

Euharistijskim slavlje, u subotu, 4. svibnja 2024. u 18 sati u crkvi Aracoeli u Rimu predsjedat će i prigodnu propovijed uputiti predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, u zajedništvu s biskupom mostarsko-duvanjskim i apostolskim upraviteljem trebinjsko-mrkanskim mons. Petrom Palićem, biskupom banjolučkom mons. Željkom Majićem i pomoćnim biskupom banjolučkim mons. Markom Semrenom./HMS/

Previous articleMarina Vukoja-Rada Krivokapić Radonjić spojila tradicionalni i moderni načina odijevanja koji je vidljiv od Tomislavgrada, dinarskih sela do Crne Gore ….
Next articleRadica Leko od srca “Našoj Radi čestitam svjet je “pokorila”svojim radom i dostignućem u Svjetu Mode