Home Kultura Bošnjak posjetila SKB Mostar, s Kvesićem razgovarala o zdravstvenim perspektivama i programu...

Bošnjak posjetila SKB Mostar, s Kvesićem razgovarala o zdravstvenim perspektivama i programu EU4Health

44
0

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak posjetila je Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, gdje se sastala s ravnateljem bolnice Antom Kvesićem i njegovim suradnicima, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Tijekom posjeta, ravnatelj Kvesić informirao je ministricu o aktualnim projektima u toj zdravstvenoj ustanovi i izazovima u funkcioniranju. Istaknuo je da SKB Mostar ulaže u modernizaciju i praćenje svjetskih trendova u zdravstvu, pa se pozicionirao kao lider u regiji u pojedinim granama medicine.

Ministrica Bošnjak predočila je mogućnosti koje nudi program Europske unije EU4Health. Ovaj program, kojem Bosna i Hercegovina pristupa, s proračunom od 5,3 milijarde eura za razdoblje od 2021. do 2027. godine, pruža značajnu financijsku potporu za unaprjeđenje zdravstvenih sustava te je apelirala na što aktivnije sudjelovanje u programu.

Tijekom posjeta Bošnjak je obišla i novootvorenu zgradu pedijatrije, koja predstavlja važan korak u unaprjeđenju zdravstvene skrbi za najmlađe pacijente. Ovaj moderni objekt opremljen je najsuvremenijom opremom i tehnologijama, što će omogućiti pružanje vrhunske zdravstvene skrbi djeci i njihovim obiteljima.

Ministrica Bošnjak podržala je napore bolnice u pružanju kvalitetne zdravstvene skrbi pacijentima mostarske regije, ali i šire. Također, istaknula je spremnost za daljnju suradnju posebice u projektima s ciljem većeg korištenja sredstava programa EU4Health./HMS/

Previous articlePo nalogu modne kreatorke i stilistkinje Rade Krivokapić Radonjić pratimo stajlinge sa izbora u RH
Next articleJP Autoceste FBiH s partnerskim tvrtkama na Sajmu gospodarstva Mostar 2024