Home Kultura Božićna čestitka predsjednika HDZ-a BiH, HNS-a i predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine...

Božićna čestitka predsjednika HDZ-a BiH, HNS-a i predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragana Čovića

644
0

S velikom radošću i nadanjem iščekujemo Božić, dan kada nam je Dobri Otac darovao našega Spasitelja, Isusa Krista. U svojoj prevelikoj ljubavi za Čovjeka, darovao nam je ono što Mu je najdraže, svog jedinorođenoga Sina, kako bi nam pokazao da trebamo i moramo živjeti po najvišem postulatu naše kršćanske vjere: da iznad svega ljubimo jedni druge kao što nas On ljubi.

     Božić, svetkovina ljubavi Boga za čovjeka, vrijeme je kada se trebamo prisjetiti i svetkovati tu ljubav, koja prožima i čisti naša srca, kako bismo mogli djelovati za dobro svih ljudi dobre volje.

    Duboko vjerujem da ohrabreni vjerom i Božjom ljubavlju možemo i moramo prevladati brojne kušnje i usmjeriti naše društvo prema dostojnoj budućnosti. Samo kroz istinsko razumijevanje i toleranciju možemo narednim generacijama ostaviti zalog za bolje sutra i nasljeđe ovozemaljskih, ali Bogom danih vrijednosti jednakopravnosti, demokracije i blagostanja temeljenih na pravičnom ustroju naše domovine po mjeri svih njezinih naroda i svakog pojedinca.

     Stoga, neka nam i ovaj Božić bude prigoda da uvijek i nanovo promišljamo temeljne ljudske i društvene vrednote u ozračju mir i ljudskog dostojanstva, međusobne suradnje i tolerancije na putu ka boljem životu u našoj domovini BiH.

     Svim katolicima u Bosni i Hercegovini želim čestit i blagoslovljen Božić, a svim narodima radosnu 2020. godinu.

Dr. Dragan Čović

Previous articleU Vitezu obilježena 26. obljetnica zločina nad Hrvatima u Križančevu Selu
Next articleBožićna čestitka Ministra Denisa Lasića