Home Ostalo Branitelji iz HNŽ: Ma dajte više! Šta vam je ljudi?

Branitelji iz HNŽ: Ma dajte više! Šta vam je ljudi?

389
0
SHARE

”Ma dajte više! Šta vam je ljudi? Pa tu priču više ne mogu progutat ni djeca predškolske dobi!”, poručeno je iz UDVDR HVO zajednica podružnice u HNŽ komenirajući aferu ”Respiratori”.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

”U kojoj zemlji apsurda živimo valjda je konačno svima jasno, pa i onim najvećim optimistima koji su naivno vjerovali da ovaj „SR Apsurdistan“ još uvijek može o(p)stati u ovakvom obliku i nakaradnom ustroju i tumačenju istog na kojem počiva. Stvari se moraju dovesti do apsurda da bi bile ogoljene i kristalno jasne čemu svjedočimo zadnjih nekoliko dana od podizanja optužnice u aferi respiratori.

Toliko je toga rečeno i napisano da nemamo potrebe dodatno obrazlagati o čemu se radi i kakve su procedure (ne) zadovoljene da bi se nabavila sofisticirana medicinska oprema od „ovlaštenog“ nabavljača koji se bavi proizvodnjom i preradom malina ,a koja je uzgred budi rečeno po procjenama stručnjaka bezvrijedna i neupotrebljiva(a šta bi mi za 10-tak miliona).

I djeci predškolske dobi je jasno da medicinska oprema i proizvodnja malina ne idu baš ruku pod ruku, te se „histerično“ traži podizanje optužnica, kažnjavanje odgovornih, traži se od institucija BIH da djeluje, proziva se pravosuđe i tužiteljstvo da rade svoj posao i to najviše od Bošnjačkih opozicionih ,a i vladajućih stranaka kao i – moramo biti pošteni- velike većine njihovih medija ,kao i novinara istraživača koji su aferu otkrili i ogolili do kraja.

I naravno pod pritiskom javnost i tužiteljstvo podiže optužnicu, popularni 3F završava u pritvoru, predmet dolazi na sud koji se treba očitovat o produljenju pritvora, i onda „folklor“. Preko noći to više nije afera, niti potencijalni kriminal, niti nezakonite radnje, nisu bitne ni procedure, to je napad na Bošnjake, to je napad „neprijatelja“ i „osovine zla“ na poštene dužnosnike, patriote i „antifašiste“, ili ukratko ni više ni manje napad „nepoštenih“ Hrvata „fašista“ na „poštene“ Bošnjake, Hrvate i ostale „antifašiste“.

Uglavnom digla se „kuka i motika“. Ma dajte više! Šta vam je ljudi? Pa tu priču više ne mogu progutat ni već spomenuta djeca predškolske dobi! Dvadeset godina nas pokušavate politički “ugasit“, mislimo na Bošnjačke političke predstavnike, nametanjem i biranjem predstavnika u dom naroda i ostala tijela, izabirete nam člana predsjedništva vašim glasovima i po vašoj mjeri, a sve pod krinkom tobože borbe za neku građansku (nad)državu po europskim pravnim stečevinama (Belgija i Švicarska tu ne pripadaju), te nametanjem nekih multi-kulti performansi, homogenizirate se na „borbi“ protiv tih „babaroga“ Hrvata, sve ove godine. I šta je rezultat? Rezultat je stvaranje apsurdne države koju nezaustavljivo vučete nazad.

Rezultat je da tu priču ne možete više „prodat“ ni građanima Sarajeva ,Zenice, Tuzle a pogotovo Bihaća i Cazina a što smo se uvjerili čitajući komentare aktualnih događaja na „vašim“ portalima, to više ne možete prodat ni stranim ambasadama ni dužnosnicima istih koji su vam bili sponzori sve ove godine.

Rezultat je da ste nam onemogućili politički pluralizam te da nužno moramo djelovati u okviru HNS-a da se politički zaštitimo. Mi Branitelji još jednom pozivamo svoje političke predstavnike na jedinstveno političko djelovanje jer druge solucije nemamo.

Pozivamo na otvoreno „miješanje“ Republike Hrvatske u cilju institucionalne i svake druge zaštite svog naroda kao konstitutivnog što joj je i ustavna obaveza i obaveza kao supotpisnice Deytona.

Pozivamo i političke predstavnike Bošnjačkog naroda kao i međunarodne zajednice da prestanu sa ovom nakaradnom politikom te da se okrenu slovu i duhu ustava kojeg imamo, uvažavajući Hrvatski narod kao konstitutivan, te da sa našim legitimnim predstavnicima na bazi dogovora i povjerenja počnu gradit institucije ove zemlje. U suprotnom neka nam je Bog svima na pomoći.”