Home Kultura Braniteljsko povijesni komentar ….Generalski potez Generala Rojsa. ….

Braniteljsko povijesni komentar ….Generalski potez Generala Rojsa. ….

1324
0
SHARE
Veoma rijetko netko dva puta bude heroj. Herojstvo je zaista za pohvalu. Sjetih se pokojnog Josipa Katalinskog  i izjave  ratne 1993 godine.. “Bio sam heroj u Frankfurtu 1974 i ne očekujte ponovo da budem”  Mnogo je pojedinačnih primjera herojstva ali  ponovno herojstvo ( u miru) generala Rojsa je zaista za pohvalu. Nećemo zaboraviti ratno ali i poslije ratno herojstvo Generala Rojsa. Cjelokupni život mu je hrabrost i ustrajna borba. Čast i najvažnija zadaća –  biti suradnik Prvog Predsjednika Republike Hrvatske Dr. Franje Tuđmana i Ministra obrane Gojka Šuška je vrhunac vojne karijere i domoljublja.. Upravo taj svijetli period domovinske povijesti  je period herojstva u akcijama domovinskog oslobodilačkog  i obrambenog rata. Zahvala ( kapa do poda). General Rojs jer je uvijek imao stav,  iznosio mišljenje i imao hrabrosti javno ga zastupati. TUĐMANOV GENERAL LJUBO ĆESIĆ-ROJS: Ja sam protiv Istanbulske konvencije, treba slušat narod i Crkvu.. – Totalno HR
Jedan od prijatelja, ( kojime je mnogi pomogao čvrsto stati itrasirati životni put) prerano su pomislili kako je General za mirovine, ali prevarili su se, tvrd je to orah, kako kaže narod. Nema povlačenja, nikada. Hercegovci su dva puta imali teški jaram  i ropske lance.. Znao je koliko krvari njegov narod u BiH  a prepoznao je svoju ulogu kao ključnu,  te kroz instituciju Predsjednika Republike Hrvatske (najvažnije institucije hrvatskog naroda)  započeo izravno, hrabro i istinito “vidanje rana”  Čudni su putevi Gospodnji, hvala Bogu da je tako jer  onaj u koga smo najmanje povjerenja imali, učini retorički više za tri dana posjete Zemlji Humskoj i  Bosni  te cijeli svijet sazna istinu o lažima i nepoštivanju potpisanih Sporazuma o miru u BiH. Hvala Bogu da je Predsjednik Milanović  izravan i nije ga strah govoriti istinu koju mnogi ne žele čuti ( a mnogi ni reći) Imamo Predsjednika kakav nam treba u ovim tamnim vremenima..
I tako General Rojs postade dva puta heroj, hvala Ti Generale što si kao politički i vojni strateg  prepoznao potencijal  našeg Predsjednika, i pomogao da bude naš Mesija ( da nas izbavi iz unitarističkog bošnjačkog ropstva) Hvala ti što si ostvario komunikaciju,i prezentirao istinu i hvala što i u miru  braniš svoje ognjište.
Generale Ljubo Ćesiću, Rojs moram Ti kazati, narod počeo razgovarati u kući, na ulici, pred Crkvom, nekako se vratilo raspoloženje, probudio se narod. Imamo hrabrog Prvaka a takav nam treba ( svi govore)
Generale hvala za Tvoj doprinos u dolasku Mesije.

 

 

Analitički tim BPZ
Voditelj tima
 Satnik:Mladen Ljubić Vajta @