Home Kultura Bravo Ivane Iviću”Ako si u Crkvi moli, ako si u birtiji pij!...

Bravo Ivane Iviću”Ako si u Crkvi moli, ako si u birtiji pij! a ako si u Politici “bori se”

523
0
.Dragan Čović je svjetlosnu godinu  ispred drugih političara……pisanje političkih komentara je podložno različitom shvaćanju i tumačenju, nekada je potrebno određeno vrijeme kako bi se potvrdila istina i učinak ranog upozorenja, mnogi čitaju i šute, a nakon nekog razdoblja se jave i konačno izuste glasne komentare. Zašto je to zakašnjela reakcija nitko ne zna, teško je objasniti zašto su mnogi spori u reagiranju ili nikad ne reagiraju.
Ali to ne znači da ne čitaju i nemaju svoje osobne stavove i mišljenja.
Situacija u hercegbosanskoj županiji će se dugo prepričavati i nekad analizirati kao i učinak aktivizma BPZ analitičkog tima. Istini za volju općinska i županijska razina imaju sasvim novu dimenziju, slobodno možemo kazati da je na sceni politika “inata” i revolta bez osjećaja za nacionalnu politiku hrvatskog naroda u BiH. Vrlo rijetki su nadareni vidjeti s visine potrebe zajedništva, uglavnom nadvlada oholost i bahatost. Edukacija za državničku politiku zahtjeva vrijeme i talente.
Činjenica je da nije bilo oholosti, egoizma i sebeljublja Prvakinje, danas bi imali u hercegbosanskoj županiji hrabre, bogobojazne i principijelne “ratnike u miru” za interese hrvatskog zajedništva, a ne bi bilo hrvatskog nacionalnog pomaka na općinskoj i županijskoj razini. Sve se dogodilo kao reakcija na akciju i lošu procjenu Prvakinje koja nije odgovorila zadatku Prvog među jednakima. (dalje bez komentara)
Nerazumno je pozivati se na Statut a istovremeno kršiti  isti. Ljudi se dogovaraju, uređuju i usvajaju Statut (prema zahtjevima vizije i ciljnog rezultata ostvarenja) a nikada Statut ne uređuje ljude. Sjetih se istine kako je Madar koji je u zatvoru izmislio rulet, a prvi izgubio na njemu. Upravo Borjani koja je pisala Statut, isti joj  uništiti političku karijeru jer se nije pridržavala propisanih normi Statuta, ( nije održala sama svoju  godišnju skupštinu  iz razloga što se nije mogla dogovoriti sama sa sobom)
Usvajanjem Odluke je prekršila Zaključak Predsjedništva (nema više rasipanja ni raspuštanja članstva)Slikovni rezultat za branko ivković borjana jozić na kupresu

Branko Ivković-“stari” kadar (artiljerija)

Odluke nestatutarnog županijskog odbora  će se primjeniti na Borjani i Branku Ivkoviću, a ostale odluke su jednostavno nepostojeće, nije ih moguće razmatrati, odbačene su. Politička karijera Prvakinje neslavno završava nakon 20 godina  slave i moći, drugih grešaka nema jer pravno nije ništa ni radila.
A što se tiče duvanjskih Malica mogu se vratiti u stranku kad god hoće jer Predsjedništvo nikad nije ni donijelo Odluku o isključenju istih. Prepucavanje sa Prvakinjom je bilo interno. Odluka o raspuštanju Ivana Ivića i Lovrića je neutemeljena, a problem županijske vlasti je plod loše procjene Borjane Krišto i to se treba rješavati u hodu. Livanjsko gradsko viječe i njegova uspostava  bila je  povjerena  istoj Prvakinji koja to nažalost nije mogla riješiti, zakomplicirala je.
Procjena analitičkog tima je da vjerujete institucijama a nikako jedinkama, samozvanim tumačima politike. Žalosno je da uopće itko komentira  politiku “rekla kazala”
Zaključak analitičkog tima  da se prestaje baviti unutarstranačkim sukobima, uz ponavljanje jasne istine kako je Predsjednik Čović političar i državnik svjetlosnu godinu ispred ostalih.
Demokracija dozvoljava različitosti i raspravu  a nikako samovolju  oholih pojedinaca. Statut je vodilja i putokaz, mora se poštivati, kao izvor usvojene legalnosti i legitimnosti.
Slikovni rezultat za borjana vukadin čović
ANALITCKI TIM BPZ
VODITELJ TIMA
MLADEN LJUBIC VAJTA
Previous articlePredsjedniče sazovi Središnji odbor, HDZ-e “krvari” a “žive rane” se množe.
Next articleGrgo Pandža “Izabran (jednoglasno) za Predsjednika”UDRUGA UMIROVLJENIH I DEMOBILIZIRANIH BRANITELJA HVO ŽUPANIJE HERCEGOVAČKO-NERETVANSKE