Home Ostalo Bravo Ljilje Zovko ” Svatko treba da sebe predstavi Narodu”na ovim...

Bravo Ljilje Zovko ” Svatko treba da sebe predstavi Narodu”na ovim Izborima!

971
0

Fraze  „povijesni izbori“ postale otrcane i izlizane, ali za ove lokalne izbore u Mostaru s punim pravom možemo reći kako će zaista i biti “povijesni”.Prvi i temeljni razlog je činjenica kako Mostar 12 godina nije demokratski grad, jer nije bilo Općinskog vijeća niti zakonodavnog nadzora nad šturim i nelogičnim ovlaštenjima “RASPOLAGANJA PRORAČUNOM” koje je svojim Odlukama usvajao Parlament Federacije BiH a “realizirale” dvije ovlaštene osobe, bez transparentnosti i nadzora Općinskih vijećnika, kako je to organizirano u svim drgradovima BiH. 

Predložena kontradeklaracija o Pelješkom mostu


Posljedica i realnost je kreirani “GRAD SLUČAJ” i pozicija Gradonačelnika “krivog” za sve što ne funkcionira, a kreacija je stvorena kako ne bi funkcionirala.
Mostar 12 godina “tapka” u mjestu, vapeći za razvojem svakog mogućeg segmenta: od cestovne i komunalne infrastrukture do devastiranog urbanizma, od obrazovnih i kulturno – sportskih ustanova i objekata do neiskorištenih gospodarskih i turističkih, (od Boga darovnih) potencijala. 
Najtužnija je spoznaja totalne ravnodušnosti građana našeg dragog Mostara, koji su u velikoj mjeri izgubili svaku nadu da će ovaj biser jednoga dana ponovno biti biser kakvim zaslužuje biti. 
No, nije sve ni tako crno. 
Unatoč mnogim problemima, mladima koji odlaze, teškoj situaciji za mnoge, ima i pozitivnih primjera. Puno je mladih koji žele svoje snage staviti na raspolaganje, kako bi stvari krenule u boljem smjeru i pozitivnijem ozračju.
Nakon 12 godina, svi zajedno, imamo povijesnu prigodu na izborima u Mostaru kazati i iskazati stavove, kao i pravac kojem želimo da naš grad krene. 
Mi, kao članovi i članice  HDZ-a, možemo i na neki način smo dužni dati doprinos, izići na izbore, podržati naše kandidate, podržati stavove i kandidate koji će nakon 12 godina biti nove snage za organiziraniji, odgovorniji, transparentniji, bolji i ljepši MOSTAR GRAD.
Naravno da svatko od nas ima svoja očekivanja, svoje probleme, i nevolje, ali zastanimo na trenutak i razmislimo, postoji li drugi način kojim bi situaciju u kojoj smo se našli, preokrenuli na dobro, osim da preuzmemo stvari u svoje ruke i radimo najbolje i najodgovornije.

 

source.ba | Zovko i Džambas sudjelovali na regionalnoj konferenciji u  Skoplju

Previous articleEvo tko se nalazi na listama HDZ-a BiH za Gradsko vijeće Mostara. Dr. Mario Kordić kandidat za gradonačelnika?
Next articleGrad Mostar(Hum) kroz objektiv Ane Brkic