Home Kultura ČOVIĆ ČESTITAO MILANOVIĆU: Uvjeren sam da će vaša državna politika biti predana...

ČOVIĆ ČESTITAO MILANOVIĆU: Uvjeren sam da će vaša državna politika biti predana hrvatskom narodu u BiH

722
0

Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH te predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović čestitao je Zoranu Milanoviću na izboru za predsjednika Republike Hrvatske izražavajući očekivanje da podržavati euroatlantski put BiH i ravnopravnost Hrvata u BiH.

„U ime žitelja Bosne i Hercegovine i u moje osobno ime želim vam uputiti čestitke povodom izbora na dužnost predsjednika Republike Hrvatske. U budućem radu vam želim mnogo uspjeha u obavljanju predsjedničke dužnosti i predvođenju hrvatske domovine na dobrobit svih njezinih građana“, napisao je Čović u čestitki upućenoj iz Mostara.

Pri tome je dodao kako očekuje da će se budući hrvatski predsjednik zauzimati za napredak zemlje prema Europskoj uniji i NATO-u i jačanju dobrosusjedskih odnosa.

„Pozivam vas da, temeljem vašeg razumijevanja pozicije hrvatskoga naroda u BiH kojega ste iskazali kao predsjednik Vlade Republike Hrvatske, uspješnom suradnjom radimo na daljnjem razvoju i jačanju odnosa Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine te da, ujedinjeni u težnjama čvrstih dobrosusjedskih odnosa i razvijene regije, zajednički radimo na ostvarenju euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine“, navodi se u čestitki.

Izrazio je očekivanje i kako će podupirati ravnopravnost Hrvata u BiH.

„Uvjeren sam kako će vaša državna politika biti predana hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini u cilju zaštite i ostvarenja pune ravnopravnosti i prava konstitutivnog naroda“, dodaje se u čestitki.

Previous articleITALIJA: Autom se zabio u skupinu ljudi, poginulo šestero mladih, troje kritično
Next article‘TKO NAUČI IZ PORAZA, POSTAJE POBJEDNIK’