Home Kultura ČOVIĆ: Hrvati su velik narod i ponosan narod. Svi koji misle da...

ČOVIĆ: Hrvati su velik narod i ponosan narod. Svi koji misle da smo maleni, neka dva puta razmisle…

1032
0

Ponosni smo što jesmo veliki narod u BiH. To treba čuti svatko tko misli da može u ime nas donositi odluke. Mi smo danas u prigodi da pošaljemo  jasnu poruku, tu smo, razvijati ćemo se, graditi, unatoč pokušajima da nas se zaustavi, kazao je Čović u svom govoru povodom dana grada Širokog Brijega.

Bit ćemo predvodnici svih pozitivnih vrijednosti u BiH i nikada nećemo čekati da nam netko drugi nešto da, naglasio je hrvatski član Predsjedništva BiH.

Upravo kao veliki narod moramo slati vrlo jasne poruke, moramo biti preteče drugima, koliko god bili brojniji od nas.

Mi smo znali kako ćemo i znamo kako ćemo sutra živjeti u BiH, kazao je Čović.

Mnogi su se potrudili da pokušaju odgoditi odluku najviše pravne instance države, da onemoguće ono što nam je Ustavni sud definirao, a to je hrvatskom narodu, drugi neće birati predstavnike. Jer taj narod je dio BIH, ima svoj ponos, skupo je platio svoj opstanak tu. Predstavljanje hrvatskog naroda na svim administrativnim razinama vlasti u BiH ustavna je kategorija naše zemlje BIH. Ali koliko god se oni trudili različitim nastojanjima, iz onoga što je ostalo u zakonskim okvirima, kada je u pitanju izborno zakonodavstvo, neće moći birati za nas, naglasio je Čović, pozvavši na zbijanje redova.

Prevažno je da u ova dva mjeseca zbijemo svoje redove. Svi mi. I oni koji su u strukturama braniteljskih udruga, gospodarstvenici, kulturni djelatnici, do naših duhovnih otaca jer samo tako ćemo uravnotežiti sve ono što trebamo uravnotežiti unutar hrvatskog naroda u BiH i s ponosom govoriti da je ovo naša domovina, poručio je u petak iz Širokog Brijega hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dagan Čović.

Previous articleUdbaško denunciranje, siktanje, roktanje protiv ZDS kao i rat protiv tog pozdrava odavno ste već izgubili
Next articleU Livnu održana konferencija Business Forum Livno 2018.