Home BIH ČOVIĆ: Na dan hrvatskih parlamentarnih izbora u BiH će biti neradni dan

ČOVIĆ: Na dan hrvatskih parlamentarnih izbora u BiH će biti neradni dan

124
0

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović držao je govor na današnjem 20. Općem saboru HDZ-a. Najavio je da će srijeda, 17. travnja, kada se održavaju parlamentarni izbori u Hrvatskoj, biti neradni dan i u BiH.

“Danas se pokušavaju potruditi da upravo radnim danima, 16. i 17. stvore ambijent da dijaspora ne izađe i ne glasuje za naše predstavnike. E sad, vrlo jasno, da ne bi o tome pretjerano raspravljali. Ničim izazvani, ali Hrvati Bosne i Hercegovine nisu dijaspora, oni su jednakopravan konstitutivni narod u Bosni i Hercegovini”, rekao je Čović.

Potom je objavio da se ni u BiH neće raditi zbog hrvatskih izbora.

“Poruka za sve one koji su razmišljali da se možda tog 16. i 17. u Bosni i Hercegovini neće moći organizirati aktivnosti izbora jer su dominantno dosad organizirani kroz školske institucije, to je bila jedina mogućnost. E pa sad. odgovor i vama i svima onima koji slušaju, a i njima. Bit će za nas kao i za vas neradni dan. Samo će to kod nas biti svetkovina”, rekao je Čović i dobio velike ovacije.

“Kod nas će to biti uistinu svetkovina, dvodnevna. Za one koji ne znaju, mi smo planirali 16. travnja otvoriti gospodarski sajam u Mostaru, zemlja partner ove godine je Hrvatska. To je jubilarni 25. sajam pa je tako priličilo. Predsjednik vlade je planirao doći 15. navečer s drugim predsjednicima vlade iz okruženja, a 16. otvoriti taj sajam. Ja sam siguran da ovi datumi to ni na koji način neće poremetiti i da ćemo se okupiti dolje da pošaljemo poruku uime svih Hrvata koji žive u BiH – nema zabluda i nema mjesta dodvoravanju Hrvatima BiH”, nastavio je predsjednik HDZ-a BiH.

“Svi oni koji su vjerovali da ćemo se za ove izbore nekako razdijeliti, poruka je jasna i ja sam je izrekao u nekoliko riječi. Organizirat ćemo se kao što smo se organizirali zadnjih 30 godina od Domovinskog rata do danas. Zbog toga upravo hvala tebi, dragi prijatelju, dragi Andrej”, rekao je Čović dodajući da bez Plenkovića BiH ne bi predala zahtjev za članstvo u EU prije osam godina./HMS/

Previous articleZA 2022/2023. GODINU Crnogorka Rada Krivokapić Radonjić proglašena je za najbolju svjetsku modnu dizajnericu
Next articleGeneral Miljenko Filipović “Zovu me Sjećanja”79. godišnjica rođenja ratnog ministra obrane RH Gojka Šuška.