Home Kultura ČOVIĆ: Nastaviti raditi na povezivanju Neuma s općinom Ravno i Čapljinom

ČOVIĆ: Nastaviti raditi na povezivanju Neuma s općinom Ravno i Čapljinom

269
0

Uoči blagdana Gospe od Zdravlja, zaštitinice općine Neum, danas je svečanom sjednicom Općinskog vijeća Neum obilježen Dan općine.

Prije same sjednice, na Spomenu obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Neumu, uz molitvu, položeni su vijenci i upaljene svijeće u spomen na sve poginule branitelje, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

 

Vijence i svijeće položili su dužnosnici HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine svih razina izvršne i zakonodavne vlasti u Bosni i Hercegovini predvođeni predsjednikom dr. Draganom Čovićem. Vijence i svijeće položili su predstavnici općine Neum na čelu s načelnikom općine Neum Draganom Jurkovićem, predsjednicom Općinskog vijeća Neum Danielom Matić te predstavnicima Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata HVO-a Neum.

Otvarajući svečanu sjednicu, sve nazočne pozdravila je predsjednica Općinskog vijeća Neum, Daniela Matić, nakon čega je prikazan video prilog kao izvješće načelnika Općine o realiziranim projektima u općini Neum u protekloj godini.

Načelnik općine Neum, Dragan Jurković, zahvalio se prije svega predsjednici Općinskog vijeća Neum i svim vijećnicima na suradnji te dužnosnicima HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH na izuzetnoj suradnji i podršci projektima općine Neum. Kazao je kako općina nastavlja raditi na razvojnim infrastrukturnim projektima kako bi općina bila ugodnije mjesto za život.

Nazočnima se obratila i Marija Buhač, predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, koja je kazala kako će Vlada nastaviti skrbiti za potrebe općina i gradova ove županije.

„Turizam je tema o kojoj ćemo posebno skrbiti“, istaknula je Buhač, podsjetivši kako će raditi na strategiji razvoja turizma Županije.

Predsjednik Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić kazao je kako se zalaže za politiku, razgovora i kompromisa i tako možemo krenuti naprijed, jer EU put Bosne i Hercegovine nema alternativu.

„Sve što smo radili, sve odluke donosimo jednoglasno, radimo tako da želimo biti Vlada cijele Federacije“, kazao je premijer Nikšić, uz poruku kako će maksimalno biti na raspolaganje za sve projekte općine Neum.

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović, svima žiteljima u Neumu je čestitao Dan općine Neum i nebesku zaštitnicu Gospu od Zdravlja.

Čović je kazao kako će se više razine vlasti truditi ostvariti interese Neuma, kao i ciljeve koje su postavili ispred sebe.

Dotakao se izgradnje Pelješkog mosta i nove ceste Neum-Stolac. Smatra kako je to jedna dobra prilika za Neum i zaleđe Neuma koju treba iskoristi. Ali raditi i na daljnjem povezivanju Neuma sa susjednim općinama i gradovima, posebno općinom Ravno i Čapljinom.

Govoreći o uplovaljavanju velikih brodova u neumski zaljev kazao je: „Ovaj biser se treba zaštitit i čuvati, a ne uništavati“, poručio je predsjednik Čović.

„Sve projekte, posebno ekološke možete rješavati kroz Vladu Hercegovačko-neretvanske županije, Vlade Federacije BiH, ali i Vijeća ministara, dok će i Vlada Republike Hrvatske nastaviti pratiti projekte“, poručio je Čović.

Na kraju je iskazao zadovoljstvo što je danas u Neumu, uz poziv svima da se Neum nastavi razvijati na radost svih žitelja./HMS/

Previous articleStručnim predavanjima Udruga “Mali heroji” obilježila Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju
Next articleGRADONAČELNIK MOSTARA DR.MARIO KORDIĆ ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI BIH