Home BIH ČOVIĆ: Ne možete naći projekt u našim općinama i gradovima koji nije...

ČOVIĆ: Ne možete naći projekt u našim općinama i gradovima koji nije ugrađen u federalni proračun

194
0

Među brojnim na današnjem obilježavanju Dana općine Čitluk bio je i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je istaknuo kako će nova Vlada FBiH imati na umu sva promišljanja nižih razina vlasti kada se budu planirali budući proračuni, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

– Novac koji dolazi s federalne razine vlasti je toliko mjerljiv da praktično ne možete naći projekt u našim općinama i gradovima koji nije ugrađen u federalni proračun i siguran sam da će tako biti u budućnosti – istaknuo je.

Čović je kazao kako je napravljen veliki iskorak u nastojanjima da se u Čitluku stvori mjesto ugodno za život.

– Pratimo tehnološke i sve druge promjene koje mladima trebaju danas, da stvorimo ono što je potrebno našem Čitluku, ali da opet zadržimo ono što je naša kultura i tradicija. Uz ona ključna obilježja broćanskog kraja, kada je u pitanju vinogradarstvo i poljoprivreda, mislim da danas možemo govoriti o izuzetno dobro razvijenoj infrastrukturi koju treba i dalje unaprjeđivati. Zbog toga mi je drago da čitav segment gospodarstva dobiva jednu potpuno novu dimenziju, uz ono duhovno što imamo kroz Međugorje – kazao je.

Čović je zahvalio na potpori gostima iz Republike Hrvatske zahvaljujući kojoj je, kako je kazao, u proteklom razdoblju iznesen težak i zahtjevan politički projekt hrvatskog naroda u BiH./HMS/

Previous articleRodna gruda: Prođe život u tuđemu svijetu gdje zaradi sve te silne novce, al napusti Herceg zemlju svetu
Next articleDopredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda dr. Davor Pranjić zaprimio je nagradu „Večernjakov pečat“ u kategoriji „Politika i lobisti za BiH“.