Home Ostalo ČOVIĆ POTVRDIO: Parlamentarna većina više ne postoji, nema smisla ni imenovati Vladu...

ČOVIĆ POTVRDIO: Parlamentarna većina više ne postoji, nema smisla ni imenovati Vladu FBiH

648
0

Dragan Čović, lider HDZ-a BiH i predsjedavjaući Doma naroda BiH, danas je novinarima rekao da već sad sa sigurnošću može potvrditi da nema parlamentarne većine, te da nema više smisla ni imenovati Vladu FBiH.

Rekao je kako je imao sastanak sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem, te da će razgovarati i sa liderom SBB-a Fahrudinom Radončićem i predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom, kao i veleposlanikom SAD u BiH.

-Jutros sam imao sastanak s Izetbegovićem i jedna od tema je bila nepostojanje parlamentarne većine pa, ako hoćete, i prozivanja različita u određenim temama. Ovaj put to je bio MMF, sredstva, odluke i moj stav je bio ovih dana i ubuduće da poštujemo Ustav i zakon. Pretpostavljam da je kolega isto rekao, jer ovih dana se dopisujemo preko medija, što nije praksa – kazao je Čović.

Naglasio je da u Vijeću ministara resorni ministar ima obvezu da predloži nešto.

-Bošnjačka strana to odbije, a sada vi to zovite kako hoćete, ali je po zakonu i Ustavu da iz resora financija dolaze prijedlozi kada je u pitanju konkretno MMF, posebno kada smo te stvari dogovorili vrlo precizno i pred medije izašli, a u društvu su bili predstavnici MMF-a, Izaslanstva EU i veleposlanici SAD i lideri parlamentarnih stranaka. Sve smo se dogovorili, samo to treba predočiti u dokument – kazao je lider HDZ-a.

Naglasio je da postoje različiti pogledi na cijelu situaciju.

-Činjenica je da danas s pravom možemo govoriti da ne postoji parlamentarna većina. Svaki dan smo sve udaljeniji – pojasnio je Čović.

Dotakao se održane mise u Sarajevu. Kazao je da se radilo o svetoj misi kao i svakoj drugoj.

-Takvih je organizirano na tisuće i u subotu, 16., diljem BiH, svijeta i doživljene su na različite načine i to ne bih komentirao. Već sam javno kazao da je to bila sveta misa za duše svih nevino stradalih na križnom putu. Mislim isto što sam mislio čitav život. Svaki zločinac je samo zločinac i ništa drugo, bez obzira ko je u pitanju, kao što je žrtva samo žrtva, bez obzira o kome se radi, i s te strane ne vidim razloge da komentiram i buduće svete mise, kojih će biti, vjerovatno, puno – zaključio je Čović.Please follow and like us:

error
fb-share-icon
Tweet
fb-share-icon

Tags: ČovićHDZ BiHVlada

Previous articleHNŽ traži relaksaciju mjera pri prelasku granice te otvaranje svadbenih salona
Next articleIzaslanstvo prvih dragovoljaca je posjetilo Ministra MUP-a HNŽ-a gospodina Slađana Bevandu