Home Ekonomija ČOVIĆ: Pozitivni procesi u Bosni i Hercegovini neće biti zaustavljeni

ČOVIĆ: Pozitivni procesi u Bosni i Hercegovini neće biti zaustavljeni

97
0

Izazova je bilo i bit će, ali mi preuzimamo odgovornost za Bosnu i Hercegovinu koja mora ići europskim putem – rekao je predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović u Grudama, govoreći o unutarnjim odnosima zbog mogućeg usvajanja rezolucije o Srebrenici u UN-u.

Čović je u Grudama, gdje je sudjelovao na sastanku Koordinacije načelnik/gradonačelnika i predsjednika županijskih vlada, poručio kako oni koji pokušavaju zaustaviti pozitivne procese u Bosni i Hercegovini neće u tome uspjeti.

– Siguran sam da imamo dovoljno unutarnje odgovornosti da pratimo te procese na najprimjereniji način. Svi koji se trude da uzburkaju političku scenu u BiH ne treba im previše napora, nije to teško uzburkati. Meni je važno da naše šire okruženje ne baci nikakav sigurnosni, ili bilo kakav negativni utjecaj na ovaj prostor i uvjeren sam da se to neće desiti, ali onda je odgovornost na svima nama – poručio je.

Prvi čovjek HDZ-a BiH kazao je kako treba iskoristiti idućih sedam dana da se događaje, koji su često izvor političke krize, kao što je bilo nametanje Izbornog zakona, i sada previranja oko rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim narodima, „amortizira na politički način koji će biti prihvatljiv za sve“.

Čović je dodao kako se svi problemi moraju rješavati mirnim putem, a sve s ciljem nastavka pregovaračkog procesa s Europskom unijom.

Za idući tjedan, na marginama Međunarodnog Sajma gospodarstva u Mostaru, Čović je najavio veliki broj sastanaka s predsjednicima država i vlada iz okruženja.

– Siguran sam da ćemo na marginama Sajma otvoriti neke pregovaračke procese o samoj BiH, kako bi već na prvim sjednicama Vijeća ministara možda ponovno na dnevni red došla zakonska rješenja koja nismo završili, prijedlog izmjena Izbornog zakona, Prijedlog zakona o sudu i druga pitanja, a kako bi opet poslali poruku prijateljima iz Bruxellesa da se ovaj proces ne smije zaustaviti – kazao je.

S obzirom na to sa su europski izbori u lipnju, Čović smatra kako je važno iskoristiti idućih nekoliko mjeseci kako bi se s dužnosnicima s kojima su otvoreni procesi, napravili jasni planovi za ovu i sljedeću godinu./Fena/HMS/

Previous articlePokrenuto je pisanje knjige o Radi Krivokapić Radonjić modnoj kreatorki i stilistkinji
Next articleNajava: Subota 13.04.2024 Veliki interview modne kreatorice i stilistkinje Rade Krivokapić Radonjić u Večernjem listu.