Home Vijesti ČOVIĆ S IZASLANSTVOM U JAJCU

ČOVIĆ S IZASLANSTVOM U JAJCU

1861
0
SHARE

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović danas je sa stranačkim izaslanstvom boravio u radnom posjetu Jajcu. Osim predsjednika Čovića, radnoj posjeti nazočili su i dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik F BiH Marinko Čavara i predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Županije Središnja Bosna Radoje Vidović.

Izaslanstvo je dočekao Ivo Šimunović, predsjednik Općinskog odbora, dok su sastanku nazočili i članovi Općinskog odbora HDZ-a BiH Jajce, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

O stanju u općini, stranci, aktualnim prilikama, izbornim aktivnostima te položaju Hrvata u Jajcu, najprije je govorio predsjednik OO HDZ-a BiH Jajce Ivo Šimunović, koji je izrazio zadovoljstvo dobrom suradnjom sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Županije Središnje Bosna.

Čović je na radnom sastanku upoznao nazočne o aktualnoj političkoj situaciji, vođenim pregovorima o izmjenama Izbornog zakona kao i razgovorima s Venecijanskom komisijom. Kako je naglasio, HDZ BiH zalaže se za implementaciju presude Ustavnog suda BiH, bez obzira na različita tumačenja političkih stranaka, presuda Ustavnog suda BiH govori o legitimnom predstavljanju i to je srž, kazao je Čović.

Na sastanku je govoreno i o većoj potpori gospodarstvenicima općine Jajce, te je Čović u pratnji domaćina, obišao gospodarsko društvo „Jajce Alloy Wheels“, i to pogone dopreme i topljenja sirovinskog materijala, ljevaonicu, strojnu obradu, projektni odjel, te ostale dijelove proizvodnje automobilskih felgi različitih modela.

Posjet je organiziran s ciljem isticanja dobrog primjera poslovnog uspijeha, ali i kao primjer većim razinama vlasti, koje trebaju blagonaklono gledati na strane investicije koje mogu naići na plodno tlo u BiH te osigurati jačanje gospodarstva, stvaranje radnih mjesta kako bi se smanjilo i zaustavilo iseljavanje iz ovih područja.

Jajce Alloy Wheels proizvodi aluminijske felge uglavnom za njemačko tržište te bilježi sve bolje rezultate, a prihodi i dobit rastu iz godine u godinu, kazao je prilikom posjete izaslanstvu HDZ-a BiH Robert Ćutuk direktor poduzeća. Poduzeće trenutno broji 200 uposlenih, sa stalnom potrebom novih zapošljavanja.

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Čović i predsjednik FBiH Čavara čestitali su Upravi poduzeća na ostvarenim uspjesima te izrazili potporu u realizaciji projekata uz želje da rad ovog poduzeća bude još bolji i uspješniji. Na kraju posjete Jajcu, izaslanstvo je posjetilo i župni ured u Podmilačju.