Home Kultura Čuvaj se “moj” Narode “Nevidljivog “Corona.Virusa i “vidljivog “Građanskog” Sarajeva

Čuvaj se “moj” Narode “Nevidljivog “Corona.Virusa i “vidljivog “Građanskog” Sarajeva

968
0
Nevidljivi neprijatelj je u “u akciji” na cijeli svijet, negdje snažnije a negdje u pripremi i najavi.
U Bosni i Hercegovini  ništa ne zaustavlja planove i ambicije “građanskog ” Sarajeva u ostvarenju jednog cilja, jedine prepreke viđene u  hrvatskom zajedništvu i jedinstvenom otporu “građanskoj sarajevskoj” strukturi Bosne i Hercegovine. Najmalobrojniji jesmo, ali  smo također jedinstveni,snažni i otporni na sve “viruse”, takvi trebamo i ostati. Suprotno od korona virusa, kojeg nitko ne može svladati, hrvatski narod u ovim kriznim vremenima treba prepoznati svaku opasnost “u ime svih”  i “u kriznim situacijama” jer kroz povijest se već događalo, ne tako davno (1992 godine.)
Korona virus od svakog traži da ostanemo doma, izbjegavamo kontakte i čekamo dok se virus ne povuče. Druga opasnost, koja ne odustaje ni u ovim kriznim vremenima, je opasnost za hrvatski narod koja se pojavljuje kao taktika političkog Sarajeva “u ime svih u kriznim situacijama” Iako korona virus vlada mislima, riječima i djelima, prepoznaje se i drugi  skriveni udar na hrvatski integritet i identitet u Bosni i Hercegovini.
Činjenica je da je krizna situacija ali i u kriznim situacijama se mora poštivati Ustav i Zakon.
Posljednja jednostrana odluka “o smanjenju i  smjeni članova Kriznog stožera” mnogo više govori  od napisanih tekstova u Slobodnoj Bosni, nastavak specijalnog rata protiv Hrvata je u tijeku, izoliranjem Hrvatskog narodnog sabora i njegovih članova, a nagovještava se i izbacivanje i dopredsjednice Jelke Miličević ( jer eto zaustavila/usporila je neku nabavku, koju su drugi osobnim vezama žurno “sredili”)
Bošnjački intelektualci: Postoje rješenja za nacionalnu ...
Osjećam dužnost da  sve vas podsjetim na neke činjenice iz, ne tako davne povijesti, kako bi prepoznati trendove. Niti jedan natpis u “sarajevskim”  medijima nije slučajan, sve je kontrolirano i usmjeravano, odnosno nagovještava neke događaje. Na isti način je u prvoj polovini 1992 godine  kontrolirano i usmjeravano Predsjedništvo i Vlada Bosne i Hercegovine, tijekom završne faze rušenja Cutilierova plana, “u ime svih u BIH” usvojili:
  • “Platforma za djelovanje Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine u ratnim uvjetima” 26. lipnja 1992  godine,
  • “Stavovi o administrativno-teritorijalnom uređenju Bosne i Hercegovine” od 16. srpnja 1992 godine,
  •  “Ustavni principi unutarnjeg uređenja Republike Bosne i Hercegovine” od 16. kolovoza 1992 godine.
Polazna točka svih usvojenih dokumenata “u ime svih u BIH ” je negativno određenje prema složenom uređenju Bosne i Hercegovine, zemlje koja postoji na temeljima Avnoj-ske Bosne i Hercegovine koja je ” ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, već je i srpska, i muslimanska, i hrvatska”. Svi usvojeni dokumenti u Vladi i Predsjedništvu Bosne i Hercegovine “u ime svih”  su negirali temelje Bosne i Hercegovine. Negiranje Avnoj-skih temelja je negiranje Bosne i Hercegovine.
Negacija mogućnosti života u Bosni i Hercegovini traje  evo do ove “krizne situacije sa korona virusom”  28 godina uspješne manipulacije i iscrpljivanja svih resursa, zaduživanja i održanja neodrživog, a tako je lako riješiti stanje. Mostar je žrtva kao “grad slučaj” koji nikad ne smije osnažiti i vječno treba u problemu biti. Nadali su se kako će najmalobrojniji nestati, iscuriti, ali nije se dogodilo. Najuspješnije je političko Sarajevo na međunarodnoj sceni, veoma educirano za “prodati priču kakvu Europa želi” ali dolazi dan “otkrivenja” kad padaju maske i svako zlo se otkriva kao i dobro, pa vidimo se.
2020 godine sve je isto, samo korona nova i nepoznata, zarobila svijet jedna mala nevidljiva čestica. Mnogima je promijenila stavove o vrijednostima i zauvijek promijenila život, ali politiku  Sarajeva (trostrukog glavnog i jedinog) ništa ne mijenja ista politika, jednakom snagom dolazi iz Sarajeva, od 1992 do 2020 ništa se nije promijenilo, dogodio se rat, žrtve pale, mnoge uzalud, prokletstvo krvi i rata živi i širi se, posebno medijima  a samo vraćanjem na izvor (Dayton)  može izliječiti i spasiti Bosnu i Hercegovinu.
Moj narode, ovo je ratno vrijeme, ponašati nam se sukladno uvjetima, jedinstvo, zajedništvo, a medije “pročitajte” ciljano da prepoznate usmjeravanje i manipuliranje, ili pripremu terena za akciju. Zapovjednici i vođe i prvaci u narodu su jako važni. Od njihove snage, mudrosti i stava ovisi narod, zato svaki prepoznati kvalitet mora biti uništen. Narod bez vodstva je kao stado bez pastira. Strategijski cilj je obezglaviti narod. Pratite i budite mudri.   Jedinstvo, zajedništvo, disciplina i odgovornost će nas održati. Poštujmo upute nadležnih, ne primajmo se obećanja onih koji su nam odredili ulogu kmetova, ne zaboravite svoj teški jaram, koji nikad više ne želimo imati na plećima. Sve svoje probleme i zahtjeve ostvarimo zajedno kroz svoje institucije.
MLADEN LJUBIC VAJTA
Previous articleMISIONARKA RAMKINJA(Širokobrijeških korjena iz Ljubotića )) IZ AFRIKE Ako u Italiji svijet umire, što čeka nas u Ugandi
Next articleIzvanredna poruka i potpuni oprost pape Franje –