Home Ekonomija Danas u Mostaru sastanak lidera vladajuće koalicije u BiH

Danas u Mostaru sastanak lidera vladajuće koalicije u BiH

134
0

Koordinacijski sastanak koalicijskih partnera na razini BiH, HDZ-a BiH, SNSD-a i stranaka Trojke (SDP-a BiH, Naša stranka i Narod i pravda) održat će se danas u Domu HDZ BiH, u Mostaru s početkom u 15 sati. Izaslanstva na sastanku će predvoditi predsjednici stranka Dragan Čović, Milorad Dodik i Nermin Nikšić.Nakon sastanka planirane su izjave za medije u 16:30 sati, priopćeno je iz HDZ-a BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Dodik: Epicentar razgovora trebaju biti Ustavni sud i Izborni zakon

“Ono što će biti epicentar svih razgovora je Ustavni sud i izborni zakon. Mislim da se nećemo moći kretati dalje dok ta dva pitanje ne riješimo. To nije nikakva prijetnja, ali se ne može događati da se samo jednima rješava problem, a drugi da se ignoriraju”, izjavio je jučer tijekom boravka u Mostaru predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik.

Dodao je i kako će predložiti da se u Parlamentu BiH donese deklaracija o suverenosti BiH.

“To bi značilo da nema visokog predstavnika, sudaca Ustavnog suda… ako nećete onda priznajte da ste poltroni i podanici”, zaključio je predsjednik Republike Srpske.

Nikšić: Spremni smo na rješavanje svih otvorenih pitanja

Premijer FBiH i lider SDP BiH Nermin Nikšić ustvrdio je uoči današnjeg koordinacijskog sastanka koalicijskih partnera na razni BiH, da se isplati pomučiti i tražiti kompromis jer će od toga imati koristi svi građani BiH.

“Iskreno se nadam da ćemo krenuti u realizaciju onoga što smo dogovorili. Mi u ime Trojke i sutra, kao što smo i dosad, na sastanak dolazimo spremni razgovarati”, kazao je Nikšić u nedjelju u Mostaru, gdje je zajedno s Dodikom nazočio donatorskom ručku za završetak obnoce Saborne crkve.

Rekao je i da su spremni tražiti rješenja oko svih otvorenih pitanja, kao i na kompromise, bez da njih ili oni nekoga ucjenjuju.

“Smatram da je vrlo važno da ono što smo dosad uradili kapitaliziramo usvajanjem dva ili tri zakona iz agende čime bi otvorili jedan značajan fond podrške za sve građane u BiH, jer postoje značajne naznake od jednog djela predstavnika međunarodne zajednice da bi to bilo dovoljno za otvaranje pregovora BiH za status u EU.

“Ja smatram da je to zalog za kojega se isplati pomučiti i tražiti kompromis jer će od toga imati koristi svi građani BiH”, ocijenio je federalni premijer i lider SDP BiH.

Previous articleJagoda Savić….Nesto me blokirav….
Next articlePredsjednik dr. Dragan Čović nazočio posljednjem ispraćaju i pokopu fra Stipe Karajice