Home Kultura Dogovoren daljnji napredak suradnje pet dalmatinskih bolnica i SKB Mostar

Dogovoren daljnji napredak suradnje pet dalmatinskih bolnica i SKB Mostar

190
0

– Na znanstveno-stručnom skupu pet dalmatinskih bolnica i Mostarske održanom u petak u splitskom KBC-u ​prezentiran je rad svake od zdravstvenih ustanova te je dogovoren daljnji napredak, razvoj i međusobna suradnja.

Ravnatelj Kliničkog bolničkog centra (KBC) Split Julije Meštrović rekao je da tih šest bolnica međusobno surađuje, otvoreni su i bliski, pomažu jedni drugima i u skrbi za pacijente, te rješavaju sve aktualne teškoće brzo i jednostavno.

Podsjetio je da će splitski KBC imati velike strateške objekte na Firulama i to Centar za akutnu medicinu, novu zgradu poliklinike, te Istraživačko-medicinski centar.

“To su objekti koji će odrediti kvalitetu zdravstvene zaštite, ali i ukupnog razvoja ovog dijela svijeta. U svemu će tome participirati naše kolege i suradnici iz svih šest ustanova”, rekao je Meštrović.

O odličnoj suradnji splitske i mostarske bolnice govorio je ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Ante Kvesić, naglasivši da će se suradnja tih dviju bolnica i dalje proširivati svugdje gdje imaju prostora.

Ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina rekao je da se zbog problema nedostatka kadra bolnice međusobno pomažu, a ugovorima s KBC- om Split i OB Dubrovnik ispomažu se u djelatnosti otorinolaringologije, pedijatrije i patologije. Istovremeno djelatnici zadarske bolnice odlaze u ispomoć u Dubrovnik gdje zbrinjavaju ginekološke i neurološke pacijente.

Da je u dubrovačkoj bolnici primjetan manjak kadrova ponovio je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Mario Bekić, ustvrdivši da im je svakodnevno funkcioniranje, a pogotovo ljeti, gotovo neizvedivo bez liječnika koji dolaze iz drugih dijelova Hrvatske.

Upitan zašto najčešće pacijenti iz Dubrovnika odlaze u druge bolnice dr. Bekić odgovorio je kako su to specifična stanja za koja im Opća bolnica Dubrovnik ne može pružiti adekvatnu skrb, prenosi Hina.

“To su ugrožene trudnoće, odnosno djeca koja imaju određene razvojne anomalije i potreba specifičnih uvjeta u Jedinicama intenzivnog liječenja koje mogu pružiti samo veći centri, a KBC Split zahvaljujući upravo ravnatelju Meštroviću ima ako ne najbolji onda drugi najbolji takav sustav u zemlji. Uz to pacijenti odlaze u druge bolnice i zbog dječje kirurgije, a tu su i pedijatrijski, te traumatološki pacijenti, ginekološki i dijelom neurokirurški”, kazao je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik./HMS/

Previous articleTreneri, igrači i uprava kluba se zahvaljuju općini Prozor Rama i načelniku dr. Jozi Ivančeviću.
Next articleJelena DM…..Eh..da……..i…