Home Kultura Poštovan glasači, cijenjena javnosti,

Poštovan glasači, cijenjena javnosti,

897
0

Već petnaest dana nalazimo se u izbornoj kampanji za predstojeće Opće izbore u BiH koji se održavaju 7. listopada ove godine. Kao politička stranka okupljeni u zajedništvu kroz Hrvatski narodni sabor na početku kampanje usvojili smo Kodeks ponašanja naših dužnosnika u kampanji. Tim činom nastojimo afirmirati vrijednosti i politiku koja je u interese naših građana.

S druge strane kroz predizbornu i izbornu kampanju promoviramo naš Izborni program i viziju budućnosti Bosne i Hercegovine, države koju želimo oblikovati po mjeri i potrebama sva tri konstitutivna naroda i njenih građana.

Svjesni smo da predizborne kampanje nose i elemente negativne ali i prljave kampanje. Nije to slučaj samo u BiH nego i u drugim zemljama. No ono što razlikuje moderne kampanje u razvijenim zemljama od naših često je intenzitet negativnosti, obmana i laži koje se komuniciraju različitim komunikacijskim kanalima.

Ova kampanja bilježi, nažalost, i takve trendove i aktivnosti. Pustimo li na stranu pojedine izjave i poruke kandidata, dužni smo javnost upoznati s jednom izrazito brutalnom, prljavom, neetičnoj i lažnoj propagandi internet portala Mega Medija. Ovaj portal, koliko je nama poznato, registriran je u susjednoj zemlji. Već danima na najbrutalniji i najbezobzirniji način širi neistine i laži, kleveće, vrijeđa, konstruira, obmanjuje i širi najcrnju propagandu od Goebbelsa do danas.

Kreatori lažnih sadržaja često se pozivaju na stare sigurnosne službe i pokušavaju sve aktere hrvatske politike u BiH staviti u taj kontekst. Zapravo oni se sami koriste istim metodama kako su se koristile te službe što nedvosmisleno upućuje na činjenicu kako se radi o sumnjivcima koji ne smiju javno objaviti svoj identitet.

Nažalost, postoji opravdana sumnja da cijelu kampanju protiv hrvatskog političkog vodstva u BiH kreiraju i provode dojučerašnji akteri našeg sustava. Pojedinci koji su se iz samo njima poznatih razloga opredijelili za „podzemlje” i anonimno na brutalan način šire laži, neistine, kleveći i pljuju.

Metode i način djelovanja Mega Medije nikada u hrvatskom narodu nije bio i neće biti prihvaćen. Hrvatski narod ne prihvaća da njihovo mišljenje oblikuje anonimno podzemlje, pojedinci ili grupe koje nemaju snage a vjerojatno ni kredibiliteta da se javno otkriju i predstave.

Kako ovo nije vrijeme za kukavice, pozivamo javnost da energično odbaci propagandu i prljavštinu koja dolazi od ovog sramotnog internet portala.

Izvršni izborni stožer HDZ-a BiH

Previous articleKralježnici šteti spavanje na trbuhu jer vrši pritisak na vrat
Next articlePonosno i prkosno poručujemo kako je Neum hrvatski