Home Ostalo Fotografija koja je dirnula svijet

Fotografija koja je dirnula svijet

611
0

Psi su čovjekov najbolji prijatelj, a priča o Johnu Ungeru i Schoepu otopit će vam srce i natjerati vas da plačete istovremeno. Teška vremena zahtijevaju drastične promjene i ovaj se svijet pretvorio u teško mjesto za život. No, čovječanstvo još uvijek ima nade i potrebno nam je jedno pozitivno iskustvo da bismo bili sretni.

Fotografija koja je dirnula svijet – Čovjek je svakodnevno vodio svog psa da pluta u vodi kako bi mu olakšao bolove

Sjećate se priče o čovjeku koji je plutao u vodi, držeći svog psa? Fotografija muškarca i njegovog krznenog prijatelja postala je viralna, a postala je i sinonim čiste ljubavi i samilosti.John Unger usvojio je štene Schoepa kad je imao samo 8 mjeseci. Imali su toliko avantura zajedno, a Schoepu je trebala svu ljubav na ovome svijetu dok ga je zlostavljao bivši vlasnik. John je stvorio čvrstu vezu sa svojim novim ljubimcem. Nije mu trebalo previše vremena da zadobije njegovo povjerenje. Pomagali su jedan drugom na najljepši način. Prekidi su loši i John se u to vrijeme borio s depresijom. Pokazalo se da je Schoep savršen terapeut. Ali kad je Schoep imao 19 godina, dijagnosticirana mu je displazija i artritis. John je stvarno želio pomoći svom psu da se osjeća bolje pa je odlučio skinuti dio pritiska s kostiju. Satima su plutali u vodi. Unger se osjećao bolje, a John je bio sretan.

Jedan od Johnovih prijatelja uhvatio je trenutak njihovog prijateljstva i svijet je bio impresioniran. Ljudi mogu razviti jaku povezanost sa svojim ljubimcima i njihova ljubav ne poznaje granice. Ljubitelji pasa širom svijeta ponudili su da doniraju novac za podršku Schoepovom liječenju. Schoep je dobio dodatnu godinu života zahvaljujući ljubaznim strancima. John je kupio sve lijekove koji su potrebni njegovom psu.

Nažalost, Schoep je umro u 20. Imao je dobar život i njegov se vlasnik potrudio da ga usreći. John je dobio novo štene, nazvano Bear i to je bio njegov način da se nosi s boli.

Izvor: Healthy Food House

Previous articleNABACI OSMEH
Next articleOdržana 16. sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH – Lokalni izbori potvrdit će snagu HDZ-a BiH