Home Kultura Fra Mario Knezović: Užasno je što sam bio u pravu

Fra Mario Knezović: Užasno je što sam bio u pravu

219
0
SHARE

Prije devet dana objavio sam video u kojem govorim o planovima napada Rusije na ukrajinski teritorij. Tada su neki, ne baš rijetki, pisali i komentirali kako se neće to dogoditi jer se Rusija „obratila“!

Tada sam u video prilogu kazao da će taj rat međunarodni predstavnici pratiti kao reality show uz red priopćenja i prosvjednih nota. Nisam ja, kako su neki imputirali, naivan pa ne znam kako Amerika i NATO nisu „sveci“ i prijatelji mira.

Njihova uloga također je kompromitirajuća, mutna i neiskrena. No, napad Rusije na Ukrajinu je počeo i to je činjenica. Kako bi shvatili što se zbiva dovoljna je ova slika. Dio teritorija Ukrajine (Krim, Donjeck i Luhansk) su prostor koji većinski nastanjuju Rusi. To je u biti slično onome što su Srbi htjeli da tzv. SAO Krajina bude odcjepljena od Hrvatske jer su tu većinom živjeli Srbi. Je li to legitimno sami odgovorite?

S vojnim ratom slijedi i informacijski (obavještajni) rat i teško će nam biti razaznati tko je agresor, a tko žrtva. Bar smo se toga u svijetu nagledali!
Molimo za mir.