Home BIH General Rojs ide na izbore sa svojom listom za dijasporu: Već ima...

General Rojs ide na izbore sa svojom listom za dijasporu: Već ima predizborni “spot” koji je postao veliki hit na društvenim mrežama

116
0

Foto:Teleskop.hr

 

Bivši saborski zastupnik iz redova HDZ-a Ljubo Ćesić Rojs predao je svoju listu za Sabor. On će na izbore izaći kao nezavisni kandidat za dijasporu, za koju su predviđena tri mjesta Saboru. Iako tradicionalno ta mjesta odlaze HDZ-u zbog glasova iz Hercegovine, Rojs smatra kako će birači odabrati njega, piše Teleskop.hr.

Nikad neću izdati svoj hrvatski narod jer osluškujem bilo hrvatskog naroda, predsjednika Tuđmana i ministra Šuška – rekao je Rojs, a na pitanje tko je sve na listi rekao je ‘to su sve ugledni ljudi’. Kako je otkrio, riječ je o generalima i jednom zapovjedniku.

Utemeljitelji Hrvatske demokratske zajednice, mi smo svi utemeljitelji HDZ-a. General Ivan Tolj je bio na prostorima tada Herceg Bosne, glavni inspektor, general Ivan Kapular koji je došao iz Kanade. Najprije je branio u Vukovaru, zapovjednik pete gardijske brigade, četvrti je general Miljenko Galić – rekao je Rojs.

Iako je Ljubo Ćesić Rojs još uvijek član HDZ-a, doznajemo da član koji se kandidira na suprotnoj listi prestaje po sili statuta biti član HDZ-a. Generala bi tako moglo dočekati izbacivanje iz stranke nakon što DIP potvrdi liste.

Ljubo Ćesić Rojs ima i predizborni “spot” koji je postao hit na društvenim mrežama.

Previous articleMILAS: Nikada nismo bili bliži Hrvatima izvan Hrvatske
Next articleUskrsna čestitka Humačkih fratara