Home Kultura General Rojs ide u korak s vremenom: Objavljuje genijalne stvari iz privatne...

General Rojs ide u korak s vremenom: Objavljuje genijalne stvari iz privatne arhive

109
0

Autor: Dnevno.hr/S.V.

 

Zatvaranjem vrata u Hrvatskom generalskom zboru, generalu Ljubi Ćesić Rojsu otvorila su se ona malo veća, politička. Naime, Rojs se za parlamentarne izbore kandidirao na vlastitoj listi u 11. izbornoj jedinici kojom nastoji, kako sam kaže, glasovima dijaspore ide protiv “briselskog” HDZ-a.

Unatoč averziji prema aktualnom HDZ-u, Rojs i dalje gaji tekovine i ideologiju onoga koji  je osnovao dr. Franjo Tuđman i tog i takvog HDZ-a, kao niti Gojka Šuška se, kaže – nikada neće odreći.

No, Rojs je svjestan vremena u kojem živimo kao i tehnološkog napretka iz kojeg su izašle brojne internet platforme putem kojih najlakše može doći do glasova birača, pa je tako u rekordnom vremenu postao zvijezda na vlastitom Tik Tok profilu. Duhoviti video zapisi u kojima podsjeća na svoje slavne izjave “ko je jamio, jamio je” i “reci da si peder” – mladim su naraštajima postale pravo otkriće.

 

Zanimljiv video euforije Hrvata u BiH nakon dolaska Tuđmana

Osim toga, Rojs od nedavno ima i svoj YouTube kanal koji se ipak bavi ponešto ozbiljnijim sadržajem. Na njemu se tako mogu naći zapisi iz njegove privatne arhive, a jedan od posljednjih prikazuje Tuđmanov odlazak u zaraćenu BiH.

 

Naime, predsjednik Tuđman je 14. lipnja 1994. s izaslanstvom na povratku iz Sarajeva posjetio ratnu bolnicu u Novoj Biloj, Vitez i Busovaču. Iz videa vidljivo je s kojim oduševljenjem su Hrvatice i Hrvati dočekali predsjednika svih Hrvata i vrhovnog zapovjednika.

 

Poruke koje je poslao obraćajući se hrvatskom puku i danas bi trebale biti jamstvo da nikada ne smijemo zaboraviti žrtvu koju je dao hrvatski narod u obrani Republike Hrvatske. U svom govoru predsjednik Tuđman je rekao da se u Središnjoj Bosni nije branilo samo hrvatstvo, nego strateški interesi Republike Hrvatske.

Previous articleMarina Vukoja “Travanjski dan 1992.
Next articleMOSTAR: Postavlja se završni sloj asfalta u Ulici kralja Petra Krešimira IV.