Home BIH Generalni Tajnik RH.Zoran Piličić..Banja Luka – Tradicionalni orguljaški festival

Generalni Tajnik RH.Zoran Piličić..Banja Luka – Tradicionalni orguljaški festival

140
0
SHARE
U Banjoj Luci je, u organizaciji HKD Napredak iz Banja Luke, održan od 26. do 28. svibnja o.g. već tradicionalni Orguljaški festival. Bio je to doista trodnevni festival glazbene umjetnosti, u kojemu su koncertni virtuozi i umjetnici predvođeni hrvatskim  orguljaškim majstorom Edmundom Adlerom Borićem izvodili djela velikana klasične glazbe. 
Prva i druga glazbena večer održane su trapističkoj crkvi Marija Zvijezda, a završni koncert održan je u župnoj crkvi Pohoda Blažene Marije Djevice župe Banja Luka.
Orguljaški festival posveta je i katoličkim crkvama u gradu na Vrbasu, koje su dio identiteta Banja Luke. Većina tih crkava obogaćena je vrijednim orguljama, a festival će neprijeporno pomoći očuvanju orguljaške baštine i tradicije. Ovaj glazbeni festival ima svoju budućnost i perspektivu i po svome značenju i umjetničkoj vrijednosti proširiti se i daleko izvan granica Banja Luke.
U budućnosti očekujemo još mnogo ovakvih i drugih kulturnih događanja, kojima Hrvati iz Banja Luke pokazuju širinu i bogatstvo svoje kulturne baštine, umijeća i potencijala.
Generalni Tajnik RH.Zoran Piličić..Banja Luka – Tradicionalni orguljaški festival