Home Kultura GO HDZ BiH Mostar: Uspostavu izvršne vlasti završiti čim prije i započeti...

GO HDZ BiH Mostar: Uspostavu izvršne vlasti završiti čim prije i započeti novu eru Grada Mostara

599
0

Jučerašnje konstituiranje gradskog vijeća u Mostaru predstavlja početak demokratskih procesa, kao i funkcionalne i učinkovite vlasti koja treba započeti novu eru Grada Mostara. Uz predsjednika klubova naroda, izabran je i kolegij gradskog vijeća u skladu sa statutom i odredbama kako nalaže poslovnik o održavanju sjednica gradskog vijeća. Kao izborni pobjednici smatramo da nikakvog razloga nije bilo da odmah jučer ne izaberemo i novog gradonačelnika, čime bi zaokružili proces izbora u Gradskom vijeću i već u istome danu unijeli novu dinamiku u sve procese koji slijede.

Unatoč svim pokušajima manipulacija i izbornih prijevara, HDZ BiH poziva sve političke stranke da konstruktivnost i jasno programsko djelovanje bude nit vodilja u svim procesima koji slijede. Sve nelegalnosti koje su se odigravale u režiji pojedinih institucija i politika ni na koji način nisu uspjele ukaljati otvaranje novog razdoblja Mostara jučerašnjom konstituirajućom sjednicom.

Također, pozivamo na potpunu implementaciju potpisanog sporazuma iz lipnja prošle godine kako bi omogućili i institucionalnu funkcionalnost. Nastavak svih aktivnosti ne smiju narušiti procesi kakvi se već u javnosti zazivaju. Konstruktivno, jasno usmjereno programsko djelovanje treba postaviti kao temelj nove gradske većine koja treba otpočeti modernizaciju i razvoj grada Mostara.

Slikovni rezultat za gradski odbor hdz mostar

Previous articlePočinje Australian Open, četvero Hrvata doznali protivnike u prvom kolu
Next article(Mila Stanković) “OSVJEŽENA MISAO”