Home Ekonomija GRABAR KITAROVIĆ OBJAVILA KANDIDATURU Evo što je poručila Hrvatima u BiH

GRABAR KITAROVIĆ OBJAVILA KANDIDATURU Evo što je poručila Hrvatima u BiH

728
0

Točno u podne u zgradi Matice hrvatske u Zagrebu, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović službeno je objavila svoju kandidaturu za još jedan predsjednički mandat. “Zato što vjerujem u Hrvatsku” – slogan je njezine kampanje.

– Drage Hrvatice i Hrvati u Hrvatskoj, BiH i diljem svijeta, dragi hrvatski državljani, dragi prijatelji, danas objavljujem svoju kandidaturu za Predsjednicu Republike Hrvatske! Pet godina živim licem u lice s Hrvatskom. Obnašam dužnost predsjednice zajedno s vama odgovorno i ponosno. Vaše povjerenje moja je snaga. Hrvatska može i treba suvereno napredovati prema najsuvremenijim europskim državama. Država koja može dati još veći doprinos rješavanju europskih i svjetskih problema. Čvrsto sam vjerovala i vjerujem da Hrvatsku možemo graditi kao zemlju po mjeri čovjeka. (…) Sada tražim vaše povjerenje za drugi mandat, poručila je, između ostalog Kolinda Grabar Kitarović.

Predsjednica RH je, kako prenosi HRT, kazala kako kandidaturu objavljuje u želji za nastavkom puta zajedništva i bolje Hrvatske. Zahvalila se vodstvu HDZ-a na čelu s Andrejem Plenkovićem i svakom članu i članici te stranke jer “bez njihovog neumornog rada ne bi ni bila predsjednica”. Istaknula je kako od HDZ-a ima snažnu potporu i za idući mandat. Namjerava i dalje “odlučno voditi Hrvatsku u smjeru odgovorne vanjske politike”. Bit će, dodaje “jamac nacionalne suverenosti i identiteta našeg načina života”.

– Graditi društvo u kojemu će svaki čovjek moći ostvariti sve svoje potencijale i živjeti dostojanstveno. Hrvatska po mjeri čovjeka, to je moj cilj. To je moja dužnost. To je dužnost sviju nas, poručila je Kolinda Grabar-Kitarović. Zato sam spremna s vama graditi optimističnu samouvjerenju uključivu i ponosnu Hrvatsku, Hrvatsku koja vjeruje u sebe, dodala je predsjednica prije nego što se osvrnula na svoj prethodni rad.

– Očuvanje hrvatske obitelji, slobode koja je časno izborena i očuvanje našeg identiteta samo su neke od zadaća koje su pred nama. Ono što su branitelji srcem, životima i oružjem branili, danas svi zajedno moramo čuvati i na tim temeljima nastaviti graditi, kazala je među ostalim, a Hrvatima u BiH je obećala da ostaju njezina posebna briga.
“Ustrajat ću na zaštiti njihove konstitutivnosti i ravnopravnosti, poručila je Kolinda Grabar Kitarović najavljujući da će posebno inzistirati na uključenju dijaspore život u Hrvatskoj.

Previous articleIz Kuta Naše Kraljice Sanijele Matković “Ima li te,…o tebi KAD”
Next articleZrnca za razgovor o izborima