Home Ostalo GUDELJEVIĆ: Počelo sa Dujmović, nastavilo sa Zovko, kulminiralo s Tadić

GUDELJEVIĆ: Počelo sa Dujmović, nastavilo sa Zovko, kulminiralo s Tadić

635
0

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević oglasila se izjavom za javnost povodom posljednjeg napada na glavnu državnu tužiteljicu Gordanu Tadić.

“Počelo je prije nekoliko godina s bezočnim napadima na Zoru Dujmović, ministricu za kulturu i šport, nastavilo preko Željane Zovko i drugih političarki iz hrvatskog naroda da bi kulminiralo nedavnim prijetnjama smrću glavnoj tužiteljici Gordani Tadić. Jedna je poveznica za sve njih: javne ličnosti, političarke hrvatskog naroda u BiH i ostale Hrvatice koje obnašaju javne funkcije, poput tužiteljice Tadić. Svoju strepnju, evo javno, izražavam pitajući se koja je sljedeća. Svoju strepnju izražavam i kao žena koja želi dati potporu ženama koje su izložene napadima koji često imaju utemeljenje isključivo u etnonacionalnoj netrpeljivosti a ne u argumentaciji temeljenoj na propustima u njihovom radu”, kaže Gudeljević.

Ako će mjesto, kako ističe Gudeljević, “najtežih uvreda, etiketa i sotoniziranja Hrvatica u javnom bh. prostoru zauzeti mjesto razumijevanju, uvažavanju u međusobnoj potpori to otvara mogućnost da svaka političarka, intelektualka ili bilo koja druga osoba iz javnog i društvenog života bude izložena ne samo verbalnim nego i fizičkim nasrtajima.”

Naglasila je da se ovoj praksi odlučno treba suprotstaviti i odlučno treba pozvati sve žene, ženske udruge i institucije koje se bave zaštitom ljudskih prava da se u svakoj prigodi javnog vrijeđanja žena oglase te da se toj praksi odlučno suprotstave.

“Ma koliko dijelili različita mišljenja, uvjerenja i političke poglede na bh. zbilju, svim ženama moraju biti garantirana ljudska prava u punom kapacitetu”, zaključila je ministrica Gudeljević./HMS/

Previous articleRadica Leko “PRAZNINA(mojim roditeljima)
Next articleSnježana Brkić “Što je čovjek”