Home Ekonomija HDZ je HNS-ova manekena, sa srednjom školom, imenovao za generalnog konzula u...

HDZ je HNS-ova manekena, sa srednjom školom, imenovao za generalnog konzula u New Yorku

1286
0

Boris Blažeković, bivši saborski zastupnik HNS-a, izabran je za novog generalnog konzula Republike Hrvatske u New Yorku.


Imenovao ga je Odbor za vanjsku politiku kojim predsjeda Miro Kovač (HDZ) , a njegovi članovi suIvan Čelić, Božo Ljubić, Davor Ivo Stier i Miroslav Tuđman iz HDZ-a te Joško Klisović i Marija Puhiz HNS-a, Vesna Pusić (GLAS), Ivan Pernar (Živi zid), Božo Petrov (MOST), Romana Jerković(SDP) i Milorad Pupovac (SDSS) .

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izvijestilo je  da za imenovanje generalnog konzula Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama nije potrebna privola države primateljice.

Tko je Boris Blažeković?

Boris Blažeković je, prema dostupnim podacima Hrvatskog sabora, rođen 24. veljače 1955. u Zagrebu te ima srednju stručnu spremu – Škola za cestovni promet u Zagrebu (SSS). To je škola koja u Zagrebu ima najmanji bodovni prag za upis učenika.

Blažeković je nekoliko puta tematiziran u javnosti. Jednom kad je bio šef izborne kampanje Vesne Pusić, a drugi put kao najrastrošniji saborski zastupnik, zatim u aferi Meduza….

Blažeković je u Sabor ušao 2011. na koalicijskoj listi  SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a.

U prvih šest mjeseci saborskog mandata 2013. u uz saborsku plaću, koštao je porezne obveznike dodatnih 81.662 kune. Najveći dio njegovih troškova bile su za avionske karte – 54.760 kuna. Blažeković je tada kao voditelj saborskog izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a. Na hotelski smještaj potrošio 18.668 kuna, a za dnevnice mu je isplaćeno oko 7 tisuća kuna

Isto je ponovio dvije godine kasnije, kada je bio rekorder godine s potrošenih 191.400 kuna naknade.

Kada je 2009. godine Vesna Pusić išla kao kandidat HNS-a na predsjedničke izbore, Blažeković joj je bio neformalni voditelj kampanje. Iako je to formalno bio Radimir Čačić, sve poslove oko kampanje obavljao je Blažeković kao njegov zamjenik.

Afera Meduza

Blažeković je gradski prostor namijenjen za marketinšku agenciju pretvorio u restoran “Meduza” iako za to nije imao suglasnost Grada. Uslijedio je sudski proces, a sud Blažekoviću nije priznao ulaganja. Dok je Ured za financije provodio odluku suda, Ured za upravljanje gradskom imovinom na čijem je čelu bio HNS-ovac Željko Uhlir urgirao je Sudu da odgodi izvršenje ovrhe nad tvrtkom Borisa Blažekovića.

Manekenska karijera

Prije ulaska u politiku Blažeković se bavio manekenstvom.

“Kada sam se 1988. prestao s manekenstvom, bio sam u Milanu te nakon povratka u Hrvatsku osnovao manekensku agenciju Meduza. To je trajalo do 2000. kada sam se počeo baviti politikom” pričao je vrijeme ulaska u politiku.

U intervjuima je govorio da mu je dobro išlo i da je na snimanju stekao prvi ozbiljniji novac.

“Mogao sam solidno živjeti i kupiti si manji auto za vozikanje po gradu. Za snimanje jedne reklame izvan Hrvatske dobio sam čak 60 tisuća maraka”, pohvalio se Blažeković  koji je redoviti sudionik parada homoseksualaca.

Nakon što su HDZ i HNS dogovorili koaliciju, a njegova stranka podijelila, Blažeković je otkazao vjernost Vesni Pusić ostao je uz Vrdoljaka i počeo hvaliti Plenkovića.

M. Marković/foto:pxll

Previous articlePredsjednik Čović održao sastanak sa stranačkim dužnosnicima iz Orašja
Next article“Opet dižu glave ptice rugalice, smeta im i ime moje supruge”