Home Ostalo Herceg o najavljenoj “vrućoj jeseni”: Nema štrajkova u HNŽ-u

Herceg o najavljenoj “vrućoj jeseni”: Nema štrajkova u HNŽ-u

826
0
SHARE
Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg u četvrtak je u Ravnom komentirao najavljenu “vruću jesen” u ovoj županiji.

Neki mediji u funkciji nekoga i nečega najavljivali su “vruću jesen”. Istina je da je škola krenula na vrijeme, nema poteškoća u fukncioniranju vlasti u javnom sektoru. Sa sindikatima liječnika i stomatologa smo u dogovorima. U dogovorima smo s menadžmentima zdravstvenih ustanova u županiji. Imamo tri bolnice, dvanaest domova zdravlja, četiri tisuće uposlenika u zdravstvu, kazao je Herceg.

Uspjeli smo iskomunicirati sa svim dionicima sustava da ne bude štrajka. Objektivno gledan, kolektivan ugovor koji smo prošle godine potpisali, je vrlo zahtjevan. Povećanje plaće za liječnike i stomatologe prošle godine, prve godine promjene kolektivnog ugovora, je bilo od 20 do 34 posto povećanja. U drugoj godini za tu kategoriju zdravstvenih radnika povećanje koeficijenta je za 0,3, što iznosi 6-7 posto, naglasio je Herceg.

Herceg se osvrnuo na nepostojanje vlasti u Bosni i Hercegovini skoro godinu dana nakon izbora i utjecaj toga na rad Vlade HNŽ-a.

Mi kao Vlada funkcioniramo uz nešto malo otežane okolnosti. Naravno da nefukcioniranje skupštine kao zakonodavnog tijela malo otežava rad, ali se nadam da će u ovoj jeseni i ta pitanja doći na dnevni red i rješavati se, naglasio je predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg.

(www.jabuka.tv)