Home BIH HNS BiH Aluminij se vraća kao glavna gospodarska karika u svim...

HNS BiH Aluminij se vraća kao glavna gospodarska karika u svim segmentima razvoja Mostara, Hercegovine i čitave BiH

787
0

Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine pozdravlja odluku Vlade Federacije BiH koja je danas, nakon vođenih pregovora, službeno prihvatila ponudu strateškog partnera za Aluminij d.d. Mostar, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

-U vremenu pandemije koronavirusa, s kojom se suočava naša domovina Bosna i Hercegovina, regija i cijeli svijet, ovakva pozitivna vijest svakako je novo svjetlo i nada, za konačan spas mostarskog Aluminija, priopćeno je iz HNS-a.

U priopćenju je istaknuto kako su dužnosnici Hrvatskog narodnog sabora od samo početka bili uz proces zbrinjavanja radnika, ali i oživljavanja proizvodnje te pronalaska strateškog partnera koji bi u potpunosti razumjeli potrebe, ali i potencijal hercegovačkog giganta Aluminija.

-Uz iskazane napore uspjelo se pronaći realno i održivo rješenje na tržišnim osnovama, koje će spriječiti stečaj, a Aluminiju vratiti stari sjaj koji i zaslužuje, poručili su iz HNS-a te dodaju:

-Prihvaćena ponuda, u samom početku podrazumijeva i zapošljavanje 200 do 300 ljudi u roku od nekoliko mjeseci, što će dodatno vratiti vjeru i učvrstiti povjerenje u planirani proces spasa mostarskog Aluminija, stoji u priopćenju Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Hrvatski narodni sabor ističe kako se ova ponuda, kao i njeno prihvaćanje čekalo zadnjih mjeseci, uz konkretne korake, od zapošljavanja, razvoja, najma tvornice i drugih pojedinosti u kratkoročnom i dugoročnom razdoblju.

“Usuglašavanjem i prihvaćanjem ponude, urađen je prvi korak plana revitalizacije Aluminija što će uvelike vratiti ekonomsku i socijalnu stabilnost, a Aluminij će ponovno postati glavna gospodarska karika u svim segmentima razvoja Mostara, Hercegovine ali i naše domovine BiH”, stoji u priopćenju za javnost HNS-a BiH/HMS/

Previous articleMarko Ljubić: Gdje su nestali Bosanac, Veljača, Drago da oprostite Pilsel, Zoran Pusić i ostali junaci našeg doba?
Next articleZlatko Dalić bolnici u Livnu uplatio 10.000 KM za nabavku zaštitne opreme