Home Sport HRVATSKA DOBILA ISLAND

HRVATSKA DOBILA ISLAND

1079
0
SHARE

IZJAVE NAKON UTAKMICE ‘Hvala splitskoj publici, nisam nikada igrao u ovakvoj atmosferi, a pobjedu posvećujemo Duvnjaku!’

Nova pobjeda Hrvatske na Europskom prvenstvu. Pao je Island i to sedam razlike, bilo je 29:22.

14.01.2018. u 22:14

Nakon utakmice u miks zoni su bili izbornik Lino Červar te Marko Mamić, a  donosimo i izjave Jakova Gojuna i Manuela Štrleka.

“Htio bih čestitati svim igračima, djelovali smo kao tim u trenucima kada smo ostali bez izbornika. Zahvalio bih splitskoj publici. Vaterpolisti su nam zaželjeli pobjedu i drugi… Dobri su Islanđani, radili su nam probleme. U drugom poluvremenu smo vukli dobre poteze. Ovo je samo druga stepenica”, rekao je izbornik Červar u miks zoni nakon utakmice.

“Igrači dišu jedan za drugoga. No upozoravam da ima teških protivnika, vidite u kakvoj smo situaciji. Drži nas ljubav i stvarno smo odlična momčad. Tim je najbolji igrač.”

Što ipak ne valja?

“Moramo rasporediti snage, igrati racionalnije te moramo u tranziciji bolje obrambeno reagirati. Tu ima prostora za napredak. Ako ćemo ovako se loše vraćati neće biti dobro protiv Švedske. Bit će to teška utakmica”, rekao je Červar.

Marko Mamić zabio je četiri pogotka, ali ističe da je momčad ta koja je osigurala novu pobjedu.

“Čestitam splitskoj publici, prvi puta igram pred ovakvom publikom. Što se tiče igre, svi smo spremni i kada netko dobije priliku iskaže se. Sada ja, a na drugim utakmicama će i drugi”, rekao je Marko Mamić koji je odigrao odličnu utakmicu.

“Ovo je pobjeda za našeg kapetana, kako bi on dao sve za nas, tako i mi dajemo sve za njega”, dodaje Mamić koji je prokomentirao i Švedsku.

“Bit će to teška utakmica, oni su odlična ekipa.”

“Ne bih htio da se dečko umisli, ali Luka Cindrić je odigrao  fenomenalnu utakmicu i vukao nas je prvo poluvrijeme kada je bilo teško”, kazao je hrvatski rukometaš Jakov Gojun.

“Naravno da nije bilo lako, pogotovo u prvom dijelu kada se nismo uspjeli odvojiti. No, Cindrić je u napadu činio čuda, stali smo čvrsto u 5-1 obrani, a u drugom dijelu je nekoliko Stevanovićevih obrana osiguralo ovako visoku pobjedu”, kazao je Gojun, koji je kazao da želi i pobjedu protiv Švedske.

“U utorak nas čeka Švedska, a mada smo se plasirali u drugi krug, želimo u Zagreb otići sa sva četiri boda”, izjavio je Gojun.

Manuel Štrlek je postigao pet golova i ponovno je bio jedan od najboljih igrača utakmice.

“Hvala splitskoj publici koja nas je gurala kada je bilo gusto u prvom poluvremenu. Islanđani se nisu dali, makar smo uspjeli u naumu da spriječimo njihovu kontru i polukontru. Ništa nije gotovo, moramo pobijediti i Švedsku i otići s maksimalnih 4 boda u drugi krug”.

Ivan Stevanović je sa sedam obrana, svih sedam u drugom dijelu, bio uz Cindrića jedan od najboljih pojedinaca dvoboja.

“Naravno da sam zadovoljan jer smo pobijedili island sa sedam razlike i stvarno je bio gušt braniti pred ovakvim navijačima. Slažem se s izbornikom da je teško pobijediti bez dobrog učinka vratara, a na nama je da obranimo ono što mu omoguće dečki iz obrane i ponudi još nešto dodatno, izvanredno. Nemamo vremena za slavlje jer nas za dva dana čeka Švedska. idemo po pobjedu i po sva četiri boda za Zagreb”, izjavio je Stevanović.