Home Kultura Hrvatska predsjednica zvijezda turnira u Moskvi 17.07.2018. SVIJET

Hrvatska predsjednica zvijezda turnira u Moskvi 17.07.2018. SVIJET

1096
0

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović hit je u svjetskim medijima. Njeno navijanje u hrvatskom dresu hvali većina svjetskih medija, a poseban tekst o njoj napisao je i jedan od navećih britanskih medija, utjecajni – The Guardian.

-Nosila je dres svoje reprezentacije i navijala dok je Hrvatska igrala s Francuskom u napetom finalu Svjetskog prvenstva. Kasnije, iako pokisla, Kolinda Grabar-Kitarović smijala se u porazu i zagrlila svakog igrača obje momčadi dok su im dodjeljivali medalje. Do kraja dana, hrvatska predsjednica je ta koja je isplivala kao zvijezda turnira svoje zemlje – počinje svoj tekst The Guardian.

>>Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović – pobjednica Svjetskog prvenstva u nogometu!

U nastavku teksta dodaju kako je prema istraživanju Mediatoolkita u Hrvatskoj njoj posvećeno čak 25 posto više priča nego bilo kojem igraču, uključujući najboljeg nogometaša Svjetskog prvenstva, Luku Modrića.

-Više od 80 posto priča bila je pozitivno za ženu koja je u Rusiju putovala o vlastitom trošku u ekonomskoj klasi i često utakmice gledale izvan loža – prenosi Guardian istraživanje Mediatoolkita.

Ostatak članka posvećen je njenom dolasku na vlast poput rečenice.

-Ona je kontrast političarima koji su se prije nje vezivali uz HDZ . navodi The Guardian.

 

M.M.

Previous articleHrvatska zastava na vrhu najveće rafinerije u Njemačkoj
Next articleThompson pjevao za emotivnog izbornika u Varaždinu: ‘