Home Vijesti Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović otvorio konferenciju – Razvoj zdravstva...

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović otvorio konferenciju – Razvoj zdravstva u F BiH

1724
0

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović otvorio je danas konferenciju Razvoj zdravstva u F BiH – perspektive, koja se održava na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Otvarajući konferenciju, kojoj je ujedno i visoki pokrovitelj, predsjednik Čović osvrćući se na zdravstvene perspektive u Federaciji BiH, kazao je kako se trebamo educirati da preventivno djelujemo, a ne kao sada, kad uočimo problem, tek onda djelujemo.

– Politiku koju mi predvodimo kada je u pitanju zdravstvo mi želimo da prije svega vežemo za vas, što je zdravstvo, što je zdravstveno osiguranje a što je briga o čovjeku. I ja bi vam predložio, ono što imamo vrlo jasno definirano kada je Svjetska zdravstvena organizacija u pitanju, njena organizacija, njena osnovna načela jednakopravnosti, solidarnosti i uzajamnosti zdravstvo za sve i zdravlje za sve u 21. stoljeću. To su samo načela, kako sada doći do onih osnovnih odrednica, vrlo rijetko se to spominje u javnosti, a Ujedinjeni narodi su to usvojili prije tri, četiri godine, Agenda 30, Agenda koja definira odnos prema čovjeku od najmanjeg uzrasta pa do svih onih vrijednosti života, opet se sve veže za zdravstvo čovjeka, kazao je predsjednik Čović.

– Siguran sam da možemo napraviti mnogo kvalitetniji sustav koji će moći odgovoriti svim potrebama, kada se pojavimo u ulozi pacijenta i da osiguramo jednu novu razinu kada su u pitanju vrijednosti života u Federaciji BiH, zaključio je dr. Čović.

Na otvaranju konferencije, uz predsjednika Čovića, nazočili su i: Borjana Krišto, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH, Mladen Bošković, zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, Vjekoslav Mandić, ministar zdravstva u Vladi F BiH, te drugi dužnosnici sa svih razina vlasti.

Previous articleKreće ” Izborni Hrvadski Obračun” Kandidata HNS-a D.Čovića i DF-a Ž.Komšića Zlatnog Ljilana A-BIH
Next articleHrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović: „Tehnička naobrazba treba dobiti svoje mjesto u društvu“