Home Ekonomija IVAN ĐIKIĆ Hrvatski znanstvenik izabran za člana Američke akademije znanosti i umjetnosti

IVAN ĐIKIĆ Hrvatski znanstvenik izabran za člana Američke akademije znanosti i umjetnosti

817
0

Hrvatski znanstvenik Ivan Đikić, koji radi na Goethe Sveučilištu u Frankfurtu, Genentechu u San Franciscu te na Max Planck Institutu, izabran je za člana Američke akademije znanosti i umjetnosti u sekciji prirodnih znanosti, prenosi HRT.

Od 1780. godine, Akademija redovito bira nove članove kako bi prepoznala izvanredna postignuća u akademskoj zajednici, umjetnosti, gospodarstvu, filantropiji i javnim poslovima.

Među članovima Akademije više je od 250 dobitnika Nobelove i Pulitzerove nagrade, a neki od najpoznatijih članova bili su Charles Darwin, Albert Einstein i Martin Luther King Jr.

– Duboko sam počašćen što se mogu pridružiti ovom krugu istaknutih osoba. Zahvaljujem svim prošlim i sadašnjim članovima mog laboratorija, mojim mentorima, kolegama na Sveučilištu Goethe i mojoj obitelji na trajnoj podršci i prijateljstvu, rekao je Đikić nakon što je obaviješten o svom izboru.

– Želim naglasiti da je znanost divna profesija u kojoj možemo slobodno istraživati, testirati nove ideje, biti kreativni i radoznali, doprinositi društvu te prenositi svoja znanja na studente i kolege širom svijeta”, poručio je Đikić dodavši kako mu to članstvo pruža dodatne mogućnosti za unapređenje znanosti i obrazovanje mladih.

Svečana ceremonija ulaska više od 200 novih članova u Akademiju bit će održana u listopadu u Cambridgeu u Massachusettsu, a među novoizabranim članovima je i bivša prva dama SAD-a Michelle Obama.

Previous articleStihovi: Ljiljana Tolj “JEDNOM DAVNO OTIŠLA SAM U SVIJET”
Next articleNajava: 37. proširena sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH