Home Ekonomija IVANIĆ I ČOVIĆ: Ne može Izetbegović istupati u ime cijelog Predsjedništva BiH

IVANIĆ I ČOVIĆ: Ne može Izetbegović istupati u ime cijelog Predsjedništva BiH

1014
0

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić i Dragan Čović su u zajedničkom priopćenju istakli da predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ne može istupati u ime cijele institucije, ukoliko za to nema suglasnost druge dvojice članova, već isklјučivo kao bošnjački član Predsjedništva BiH. 

Naglasili su da ne dijele ocjene koje je “kolega Izetbegović uputio u tekstu povodom smrti bivšeg generalnog tajnika Ujedinjenih naroda Kofija Annana” i osuđuju takvu zloupotrebu pozicije predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

– Kolega Izetbegović nije mogao, bez prethodne konzultacije, u ime Predsjedništva BiH objavi telegram sućuti i priopćenje za javnost koje, osim izraza suosjećanja, duboko zadire u domen neprihvatlјive političke kvalifikacije – kazali su Ivanić i Čović, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović jučer je uputio, u ime Predsjedništva BiH i osobno ime, telegram sućuti obitelji Kofija Annana.

Izetbegović je naveo da je Kofi Anan koji, prema riječima generalnog tajnika Ujedinjenih naroda Antonija Guterresa u mnogo čemu simbolizira UN, “svjedočio i bio sudionik najtežih propusta i grešaka UN-a koje su dovele do genocida u Srebrenici

Previous articleHrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović prisustvovao tradicionalnoj manifestaciji „Dani Paoče“
Next articleZbog sve boljih odnosa Hrvatske i Izraela neki su jako nesretni