Home RS Ivanić: Nema pomaka i ova godina će propasti

Ivanić: Nema pomaka i ova godina će propasti

1254
0
SHARE

ČLAN Predsedništva BiH iz Srpske Mladen Ivanić  Mladen Ivanić, foto V.Dančićsmatra da se ništa spektakularno i posebno pozitivno nije dogodilo u BiH 2017. godine, a da će 2018, u političkom smislu, propasti. On je za BHRT rekao “da za pozitivne pomake verovatno nije bilo i nema volje ni želje”.

– Meni je bilo iznenađenje spori način odgovaranja na Upitnik Evropske komisije. To je nešto što je neprimereno dugo trajalo i što neće biti ni završeno u ovoj godini – izjavio je Ivanić.

On je rekao kako nije optimista da će BiH brzo dobiti status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, i da će iz Brisela, nakon što bude odgovoreno na Upitnik stići i novi uslov.

Pročitajte još: Ivanić: Nisam optimista da će 2018. biti bolja godina za BiH

– Tražiće se i drukčija politička atmosfera. Mi danas nismo sigurni ni da li može da se formira vlast nakon izbora. Očekivati od neke zemlje da dobije status kandidata, a nije u stanju ni da formira vlast, to je potpuno nerealno – rekao je Ivanić.

On kaže kako se ne bi trebalo nadati ni skorom aktiviranju MAP, odnosno približavanju NATO jer proces oko upisa vojne imovine na državu ide sporo, o svemu će odlučivati sudski postupci, a to će odužiti kompletan proces.

Pročitajte još: Ivanić: Da bar političke odnose vratimo u normalu…

Ivanić smatra kako je politički stav RS, kojeg i sam deli, da BiH ne može ući u NATO dok tamo ne uđe Srbija, a kako ova zemlja korača putem, kako tvrde, vojne neutralnosti, teško je očekivati da će biti pomaka BiH na putu ka NATO.

VESTI IZ RUBRIKE