Home Zdravlje Iz Posušja i Širokog Brijega stiže 100.000 tona boksita za ‘Aluminu’

Iz Posušja i Širokog Brijega stiže 100.000 tona boksita za ‘Aluminu’

1232
0
SHARE

Predstavnici kompanije „Alumina” iz Zvornika i Rudnika boksita iz Posušja i Širokog Brijega dogovorili su saradnju prema kojoj bi ova dva rudnika u 2019. godini trebalo da isporuče 100.000 tona rude boksita za potrebe rada zvorničke tvornice.

Prema ugovoru koji je danas potpisan u Zvorniku, rudnik iz Posušja trebalo bi da isporuči 60.000 tona rude boksita, a rudnik iz Širokog Brijega 40.000 tona.

U „Alumini” smatraju da je veoma važna saradnja sa ovim rudnicima jer se tako obezbjeđuju potrebne količine rude za redovan rad u ovoj fabrici.

Direktor poslovne oblasti Razvoj i Kontrola kvaliteta u „Alumini“ dr Zoran Obrenović rekao je nakon sastanka da su rudnici boksita iz Posušja i Širokog Brijega dugogodišnji partneri i da je cilj da se još više razvija suradnja.

Iz Posušja i Širokog Brijega stiže 100.000 tona boksita za ‘Aluminu’

-Kompanija „Alumina“ već duži period surađuje sa Rudnicima boksita iz Posušja i Širokog Brijega, gdje su izuzetno kvalitetna ležišta boksita, što je veoma bitno sa ekonomskog aspekta za poslovanje naše tvornice – istakao je Obrenović, dodajući da će za ispunjenje ovogodišnjeg plana proizvodnje u „Alumini“ biti potrebno više od milijun i sto tisuća tona rude boksita.

Direktori Rudnika boksita iz Posušja i Širokog Brijega Petar Petric i Stanko Ljubić su rekli da je „Alumina“ njihov strateški partner kojem rudu isporučuju duži niz godina i da su zadovoljni suradnjom.

Kako je rečeno na današnjem sastanku, isporuka rude iz Posušja i Širokog Brijega biće nastavljena već od četvrtka 17. siječnja i odvijati će se po dinamici potpisanog ugovora.mmportal.net