Home Ekonomija Izabrano novo rukovodstvo Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB “Nikica...

Izabrano novo rukovodstvo Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB “Nikica Tomić “Predsjednik

1231
0
U subotu 26. listopada 2019. godine i Žepče doživi svoj dan,  dođoše dragovoljci  sa svih strana Bosne i Hercegovine. Dragovoljce iz osam županija i 47 općina domaćinski  je dočekao načelnik Mato Zovko. 
Zajedno sa pukom, dragovoljcima i dužnosnicima, predvođeni predsjednikom Nikicom Tomićem,  a sjećajući se svih poginulih dragovoljaca i branitelja, položili su vijenac, zapalili svijeće i odali počast svim poginulim braniteljima.
 
Od pozvanih 148 izaslanika nazočilo je i sudjelovalo u radu Sabora njih 137 koji su došli iz osam županija, odnosno 47 opcinskih podružnica.
Na početku rada sve nazočne je pozdravio načelnik Žepča g. Mato Zovko
, a nakon Sabora  su se pridružili  predstavnici Udruga i g. Iva Tadic ispred kluba Hrvata u Domu naroda Federalnog Parlamenta
Izaslanici su jednoglasno aklamacijom izabrali Nikicu Tomića za Predsjednika Udruge.
U Vijeće su kandidirani i izabrani po jedan član iz svake Županije.  Sukladno odredbi Statuta (automatizmom ) u Vijeće su ušli predsjednici (njih sedam) Županijskih udruga.
Nova pridružena Županija je Tuzlanska, koja je formirala četiri  podružnice.
Na Saboru su izabrani članovi u Sud časti i Nadzorni odbor.
Usvojeni su Zaključci, te jedna Odluka, a poslane su i poruke sa Sabora,  da  su dragovoljci temelj zajedništva koje nam je i danas jednako potrebno kao i 90-tih godina. Zajedništvo je zavjet opstanka  u stvarnosti  Bosne i Hercegovine za hrvatski narod.
Upravo na jednoglasnom izboru i potpori Nikici Tomiću dragovoljci pokazuju svoje jedinstvo ZA OPSTOJNOST I BUDUĆNOST u Bosni i Hercegovini.
Jedno smo i bit ćemo jedno tijelo i ne dozvoljavamo nikome da pokida našu snagu kako bi nas izbrisao sa političke i  društvene  stvarnosti u Bosni i Hercegovini.
Svjesni da je jedini put, uz Božiju pomoć, zajedništvo u Hrvatskom Narodnom Saboru. Novi izazovi i borbe dolaze i veoma zahtjevna uloga PRVOG u hrvatskom korpusu. A  snaga je u zajedništvu i mudrosti, koju moramo znati steći i naučiti iz POVIJESTI.
– Nikad i nikad ispred hrvatskog naroda ne staviti sebe i svoj interes.
Od Jude i njegovih 30 srebrenjaka zna se kud vodi takav izbor
Mladen LJubić-Vajta@
Povezana slika
Previous articleOdgođen sastanak izaslanstva HDZ-a BiH i SDA
Next articleObilježen početak gradnje novog projekta vrijednog 5 milijuna KM u Kiseljaku