Home Kultura Izvanredni tjedni komentar……..Narod bez Vođe je kao i stado bez pastira,

Izvanredni tjedni komentar……..Narod bez Vođe je kao i stado bez pastira,

175
0
SHARE
Nije tako davno bilo kad sam objavio ovaj tjedni komentar….naravno to su činjenice a ne komentar  A ovo sadašnje stanje je politički proces koji je u kontinuitetu i traje, od prvih administrativnih uplitanja pojedinca u liku sile  “Visokog”  a koji je nikad nije sadržavao  analitiku, plan i raspravu. Naprotiv uvijek je uključivao silu “Visokog” i na štetu “malenog”
Danas nakon 22 godine od početka “procesa sile” započinje “proces argumenata stvarnosti”  koji razotkriva sve žurnosti sile i ignoriranje stvarnosti. Sporazum koji je zaustavio rat je početak i kraj svih sporazuma, lijek i recept za dug život Bosne i Hercegovine, naravno da je taj lijek doziran kako nitko ne bi mogao pomisliti da je važniji i glavniji.  Upravo je doziranje  granica koja čuva čvrstim nitima opstojnost Bosne i Hercegovine po planu 3. 2. 1.
Vrijeme je lijek za sve bolesti pa i hegemoniju . Prije nekoliko godina isti problem nije bio vidljiv jer nije sazrilo vrijeme, još su  bujale neke zablude i emocije. U političkim procesima se eliminira emocija kako bi  ušli u srž mudrosti i rješenja.   Problem Izbornog Zakona  je razgolio stvarnost  legalnih i nelegalnih Izbora, nezakonitost imenovanja članova CIK.a i rasprave koji je cilj demokratskog  zastupanja, problem vrijednosti stvarnog ili formalnog zastupanja jednog naroda i njegovog identiteta vidljivog kroz politička i druga prava ( jezik, vjera kulturu, običaje)  To je tema koja je dala  legalitet/zakonito pravo Hrvatskom narodnom saboru ( HNS ) na čijem je čelu Predsjedništvo. Zbog važnosti teme, sjednica je zatvorena za javnost. Mudrost je u teškim vremenima najvažnija i treba sve dobro pripremiti  a složno  kasnije zastupati stavove. Zato je važno imati Vođu koji “smije i umije” voditi narod i zastupati interese njegovog cjelokupnog političkog korpusa. Volja naroda se reflektira kroz zakonodavne i  institucionalne jedinice uprave. A zakon koji je na snazi bez ograničenja sustava i vremena je ” Narod je nepobjediv”
Uz mudrog  vođu i jedinstvo naroda, a ovaj put jednostavno nema alternative, što je rezultat dugogodišnjih procesa “Visokog na štetu malenog”
Dragan Čović otvoreno poručio iz Jajca: "Nama u BiH ne treba niko ništa davati, to smo krvlju platili"
Bog vas blagoslovio Sinovi povijesti

 

Autor Objave:Mladen LJubić Vajta @